Hoppa till sidans innehåll

Lerduvesektionen, en sektion under förvandling

20 NOV 2013 19:31
Det startade 2012 - 2013 med en ny elitorganisation med vår Sportchef Jonas Edman och vår förbundskapten Claes Johansson i spetsen. Att frikoppla elitorganisationen från sektionen var ett beslut som togs i förbundsstyrelsen och i mitt tycke är det inte fel då det är en ganska komplicerad process i det samarbete som finns fram för allt då med SOK.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2013 21:15

Att bedöma och sätta upp förutsättningar för en elitskytt görs av vår förbundskapten tillsammans med grenledare då grenledaren oftast har en bra kunskap om det olika skyttar som ska vi säga sticker ut och som är villiga att satsa i den omfattningen som krävs

Elit för förbundet är som många redan förstått i huvudsak gällande de olympiska grenarna, övriga grenar kallas i dag breddelit.

Vad det gäller landslagsuppdrag i de övriga grenarna så har det funnits en tradition att vi har skickat hela lag eller inget alls, där kommer det att bli en ändring. Vi har i dag inte ekonomiska förutsättningar för att ta ut stora trupper till ett VM i Sportinggrenarna. Vi måste börja titta på individuella skyttars nivåer och därifrån eventuellt ta ut de skyttar som vi bedömer har en chans att ta en finalplats eller pallplats.

Vi kommer också att titta på vilka tävlingar som är värt att skicka landslag på, ska vi ha två olika sportinggrenar eller ska vi satsa internationellt på en och ha den andra som nationell gren? Precis som i skeet. Det är nödvändigt att titta på detta då ekonomin gör att vi inte har pengar till allt vi vill göra.

GRENLEDARE

När en eller flera grenledare bestämmer sig för att hoppa av i förtid uppstår problem. I detta läge är det sektionsstyrelsen som har ansvaret för grenen innan en ny grenledare har tillträtt och detta sker normalt på nästkommande årsmöte. Då det kommer inviter från förbundsstyrelsen att vi måste närma oss uttagningsmetoder som liknar de som finns inom de olympiska grenarna vilket betyder större krav på träningsplaner uppföljning mot grenledare osv. så blir det problem. De uttagningsmetoder och regler som använts de sista åren med att ta ut ett landslag året före ställer till stora problem, vi vet inte från ena året till det andra hur vår ekonomi ser ut samt hur kraven ser ut och det vi har fått veta nu gör att vi kommer att få göra ändringar.

Det är också ett nytt kontrakt under bearbetning som alla kommer att få skriva på som är uttagna till ett landslagsuppdrag även alla ledare omfattas av detta.

Vi i sektionsstyrelsen gör allt vi kan för er skyttar och det hoppas jag att ni förstår. Det är många gånger tungt att göra förändringar men nödvändigt för att vi skall överleva. Vi vill stötta er och vi vill att ni skall känna stolthet att få bli uttagen till att representera ert land på en stor internationell tävling men det betyder också att det kommer att ställas krav på er som skyttar vilket jag tror att ni förstår.

Fortsättningsvis följer mera information som kommer vart efter vi själva får den, eller att det fattas några nya beslut.

 

Med vänlig hälsning

 

Michael Strindholm

Ordförande Lerduvesektionen

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...