Hoppa till sidans innehåll
Foto: Amir Akbarzadeh Hittills i år har lerduvesektionen ordnat ett flertal läger, som här i trap och skeet.

Lerduvesäsongen 2015 så här långt

02 JUN 2015 13:50
Vi är nu inne i juni månad och hur har säsongen rullat på nu i år så här långt? Jo vi har sett en fantastisk ökning av tävlingar och då speciellt inom Sporting, och vi kan räkna hem en startplats till nästa års OS, bland annat.
  • Skapad: 02 JUN 2015 13:50

Att vi fick använda lerduvor.com för sportingtävlingar tills vår nya tävlingskalender IndTA 2.0 är klart har varit en framgång och ett system där vi eftersträvar att vår nya tävlingskalender ska fungera lika enkelt både för klubben och skytten. Vi har i dag fler tävlingar anmälda så här långt än vad vi hade på hela förra året vilket är fantasiskt bra för alla.

Förutom att det gynnar skyttar och föreningar så betyder fler tävlingar även mer pengar till sektionen, och våra uppgifter att anordna träningsläger och utlandsuppdrag oach så vidare. Av den anledningen så vill jag förtydliga en sak. 20 kronor per start på en tävling går oavkortat till lerduvesektionens verksamhet. Det är 20 kronor som betalas av skytten i anmälningsavgiften och som klubben sedan betalar in till oss. Varför skriver jag nu detta? Jo, jag läser ibland att det anordnas tävlingar där det skrivs ”inget licenskrav”, många gånger med en etablerad skytt bakom arrangemanget. Det gör mig lite konfunderad då man samtidigt kan stå och ifrågasätta varför vi inte skickar hela lag på utlandsuppdrag och så vidare. Varje krona vi får in går direkt tillbaka till er skyttar i någon form, tänk på det. Vi får inte glömma att de flesta klubbar i dag är mycket bra på att arrangera tävlingar under förbundets flagga och då kommer det oss alla tillgodo.

Läger
Nog om det! Vi har under försäsongen avverkat träningsläger i skeet/trap, nordisk trap och nu sist sporting. Därifrån har vi fantastiska exempel på skyttar som ställer upp och hjälper till! Jag besökte själv Munkhyttan när Torbjörn Fredriksson och Annelie Gullstrand hade ett läger för våra juniorer inom sporting och där Martin Andersson från Nimrod ställde upp och tog hand om dessa unga skyttar på ett exemplariskt sätt. Jag vill passa på att tacka Martin och alla andra inblandade i dessa träningsläger för era insatser.

150514 träningsläger sporting www

Martin Andersson inspekterar och instruerar på sektionens sportingläger.

ISSF-disciplinerna
Våra ISSF-skyttar i skeet och dubbeltrap kämpar på. En kvotplats till OS i Rio de Janeiro 2016 är hemma tack vare Marcus Svenssons andraplats på en världscup på Cypern i slutet av april. Härligt! Håkan Dahlby var i final på samma tävling. Det visar att det rör på sig och det är mycket roligt.

På gång
Det som ligger närmast är EM i FITASC nu i slutet av veckan. Dit skickar vi i år ett juniorlag med Carl Andersson, Jens Hellström och Johan Larsson. Därefter följer europeiska spelen i Azerbajdzjan, där Håkan Dahlby, Therese Lundqvist, Stefan Nilsson och Henrik Jansson deltar.

150602 lerduvenytt Amanda och Derek Martin

Värt att nämna är också att vi har fått två internationella domare i FITASC. Efter att ha gått en vidareutbildning har Amanda och Derek Martin (bilden ovan) med högsta möjliga betyg fått en internationell domarlicens vilket vi lyfter på hatten för. Jag vet att både Derek och Amanda kommer att åka till bland anant USA för att vara med och döma årets VM. Vi önskar dom lycka på deras gärning


1505017 Compak Sporting Uddevalla www

Slutligen
Compak sporting har tagit fart och en hel del tävlingar skjuts runt om i landet vilket är mycket roligt. Som vi nämnt tidigare så finns det jättemånga klubbar som har en Compak-bana och där det är jättelätt att anordna tävlingar, kanske till och med en onsdagskväll i vänners lag!

 

Vi ser fram emot fortsättningen av säsongen och vi hoppas på att den ska bli riktigt bra, när nu sommarvärmen närmar sig?!
Ha det gott!

Michael Strindholm
Ordförande lerduvesektionen

Skribent: Michael Strindholm
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...