Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 1 i skeet

30 APR 2019 06:15
Landslagstest 1 i skeet kan summeras med två nya svenska junior rekord, blött väder, bra skytte, fina banor, glatt humör samt jämna och spännande finaler.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 06:15

Tävlingen gick av stapeln helgen den 27-28 april på Frillesås Sportskytteklubbs fina banor. Vi var 58 skyttar som ställde upp i klasserna A, B och C. Vädergudarna skojade lite med oss då detta blev de två ända regniga dagarna på över en månad. Men ändå var det ett glatt humör som de allra flesta visade upp. Och trots regnet så var skytteförhållandena fina och detta visas på resultatlistan med fina resultat. 

I A-klassen var det Henrik Jansson och Gustav Pettersson som hade det bästa grundresultaten på 119 träffar vardera. Tätt följda av Edvin Moberg och Robin Helgosson på vardera 118 träff. Med till A-finalen fick de med sig Christer Isaksson på 117 träff och Anton Svahn på 116 träff. Denna final blev en jämn historia där Christer Isaksson var den starkaste och han tog hem segern på 55 träff i finalen. På andraplats hamnade Edvin Moberg på 54 träff. Och tredjeman blev Anton Svahn.

 

Efter grundomgångens 125 skott var det en Isak Parkner från Vetlanda som hade det högsta resultatet på det nya svenska juniorrekordet, 121 träff. Med detta var han bäst inte bara i B-klassen utan i hela startfältet. Närmast efter honom var ytterligare två juniorer, Oskar Isaksson och Theo Svärd på vardera 114 träff. Med till B-finalen tog sig även Angelica Zetterberg och Benny Nilsson på vardera 113 träff samt Berne Olsson på 112 träff. I finalen var det Oskar Isaksson, som på ett nytt svenskt finalrekord för juniorer, tog hem segern med 53 träffar. Tvåa blev Isak Parkner på 51 träff och tredjeplatsen gick till Theo Svärd på 43 träff.

I C-klassen var det hemmaskytten Magnus Sjögren som hade det högsta resultatet på 104 träff. Näst bäst var allas vår Ulla Samuelsson på 103 träffar. Trea låg Daniel Bengtsson på 101. Med till C-finalen var också Bo Weidmann på 97, Arvid Nybom på 96 samt Bengt Bengtsson på 95. I finalen var det Bo som drog det längsta strået och tog hem segern på 41 träff. Andraplatsen tog Arvid hand om på 39 träff. Och tredje man blev Bengt på 32 träff.

När jag summerar denna tävling så gläds jag åt de fina resultaten som våra juniorer presterar. Där var sex juniorer som hade 113 träff eller mer i grundomgången. Och där var ytterligare fem juniorer längre ner i listan som visade upp att de har kapacitet genom att stundtals skjuta riktigt fina serier. Med lite mer träning och erfarenhet så kommer de att lyckas skjuta lika bra i alla fem serierna. Så framtiden ser bra ut för svenskt skeet-skytte.

Även våra seniorer visade upp en stabilitet och fint skytte för att vara den första tävlingen för säsongen. Där fattas bara det där ”lilla” för att det ska bli ett riktigt bra resultat.

Jag vill tacka Frillesås Sportskytteklubb för en mycket bra genomförd tävling. Jag vill även tacka Åke Claesson för hjälpen kastarna. Han och Jörgen har gjort ett jättebra jobb då duvorna flög exemplariskt.

Stefan Nilsson
Grenledare

 

Resultat

Ranking

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...