Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 1 Olympisk trap

20 APR 2015 16:36
Så är trapsäsongen 2015 igång och vi samlades på Uppsala JSKs förnämliga bana för de första tävlingarna (en liten smygstart har dock hunnits med för somliga under påsken då Föreningen Skepplanda SPS anordnade Påsktrapen).
  • Skapad: 20 APR 2015 16:36

Då deltagarantalet har sjunkit lite de senaste åren ansåg vi det vara lämpligt att dela upp skyttehelgerna i två tävlingar för att skapa möjlighet för så många skyttar som möjligt att kunna delta samt för att få så många tävlingar som möjligt på säsongen. Därför provar vi i år med ett upplägg där vi skjuter 100 duvor plus det nya finalsystemet på lördagen och under söndagen en ny tävling med 100 duvor och därpå en 25-skottsfinal.

Denna gång var det glädjande många som kände sig manade att ställa upp och till vår stora glädje var det dessutom två juniorer, bröderna Anton och André Akbarzadeh 13 och 15 år gamla, i startfältet på lördagens startfält av 21 deltagare.

Anton och André

 

 

Klubbens ordförande Thomas Jarl hälsade oss varmt välkomna och efter en snabb genomgång av upplägget från traprådet var vi igång. Vädret var kallt och det var många som pälsade på sig lite extra. På söndagen kom det dessutom regn och kraftig blåst utöver kylan… Det kändes stundtals som att duvorna levde sina egna liv och under en av serierna krävdes det två man för att hålla resultattavlan på plats…
På lördagen var det Skepplandaskytten Rickard Levin Andersson som stod som klar ledare efter grundomgångarna med fina 95 träffar, men efter finalerna så fick han nöja sig med en tredjeplats efter hemmaskyttarna Andreas Norlén på första plats och Benny Törnblom som knep andraplatsen.

2015-04-12 trap3

Söndagens startfält bestod av 20 skyttar och dagens stora behållning var Uppsalajunioren André Akbarzadeh som med 87 träffar i grundomgången låg på delad andraplats tillsammans med Andreas Norlén och en duva efter Rickard Levin Andersson. Finalen skjuts denna dag som en hel serie med enkelskott och man tar med sig resultatet från grundomgången in till finalen. När en mycket spännande final var klar stod Andreas Norlén som vinnare och tre skyttar låg lika efter honom. En särskjutning mellan Rickard Levin Andersson, André Akbarzadeh och Martin Jansson skulle avgöra vem som skulle besätta plats 2, 3 och 4. När särskjutningen var klar fördelades platserna enligt följande:
2:a Rickard Levin Andersson, 3:a André Akbarzadeh och 4:a Martin Jansson.

2015-04-12 trap4

Vi hoppas att få se André i flera finaler i framtiden.

 

Vi passar på att tacka Uppsala JSK för ett trevligt arrangemang och hoppas att vi får komma tillbaka även nästa år.

LLT2 går helgen den 16 och 17 maj i Hässleholm med samma upplägg. Vi ser fram emot att få minst lika många deltagare i kommande tävlingar, som för övrigt finns i tävlingskalendern.


Med vänlig hälsning

Traprådet

Amir Akbarzadeh, Fredrik Palm, Niklas Granqvist

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...