Hoppa till sidans innehåll

Landskamp Nordisk Trap 2017

15 AUG 2017 08:16
Årets landskamp och Skandinaviskt mästerskap avgjordes den 11-12 augusti på Sövdeborgs JSK:s fina anläggning. Efter inmarsch i grupp och efter att nationalsånger spelats, hälsade klubbens tävlingsledare Arne Hallgren välkommen.
  • Skapad: 15 AUG 2017 08:16

Sjöbo kommuns kommunalråd, Magnus Weberg, hälsade alla välkomna till kommunen och förklarade tävlingen invigd. Därefter gick Arne Hallgren igenom vad som gällde för tävlingen och presenterade juryn.

Efter första dagens 100 duvor stod i 50+ klassen Mikael Karlsson i en klass för sig. Med 100/100 ledde han med hela 8 duvor före tvåan. Det inger respekt för medtävlandena. I 60+ låg Torwald Markusson tvåa inför andra dagen. I damklassen låg vi väl till med Mia Gustavsson 2:a, Helene Larsson 3:a och Pernilla Stensson 4:a. Bland juniorerna låg Jonny Trygg delad 2:a. Seniorklassen leddes av Kent Stensson med 97 träff, en duva före tvåan.

Så skulle allt avgöras med andra dagens 50 duvor plus finaler.

Mikael Karlsson visade klass på sin rutin och sköt tre 23:or och stod som klar Skandinavisk mästare med 169/175 träff. Imponerande, GRATTIS Micke.

Torwald Markusson visade också sin rutin och behöll sin andra plats efter finalen, bra jobbat Torwald.

I damklassen var det rafflande, Mia Gustavsson höll sin andra plats men Pernilla Stensson sköt en fin-fin 24:a i finalen och avancerade till bronspengen.

Första året som landslagsman i juniorklassen, visade Jonny Trygg imponerande rutin. Efter finalen var han på delad andra plats och fick skjuta sudden mot en norrman. Efter 12 duvor fick dock Jonny ge sig, men tog en finfin bronsplats i sitt första Skandinaviska Mästerskap.

Så till den spännande upplösningen i seniorklassen, där Kent Stensson ledde med en duva, Kent sköt stabilt och missade 24:e duvan, men det räckte inte att komma ikapp Kent, då de andra släppt någon duva mer. Kent segrade med imponerande 171/175 träff, två duvor före tvåan. GRATTIS Kent.

Landskampen vanns av Norge med 47 träff mer än Sverige, och 176 träff före Danmark.

I lagtävlingen för 3-mannalag vann Sverige i 50+ och Seniorklassen.

Resultaten hittar ni i tävlingskalendern.

Som lagledare för alla dessa goa svenska landslagsmän/kvinnor vill jag ge er alla en stor eloge för det sätt ni kämpade för att varje duva skulle krossas. Det är inte lätt att toppa 25 skyttar att samtidigt på två dagar skjuta sitt yttersta, men som vi bestämde,  skulle alla kämpa för att krossa varje duva ”in i kaklet” vilket ni visade med imponerande vilja.

Ett STORT TACK riktas till Sövdeborgs JSK som på ett gästvänligt och serviceinriktat sätt genomförde landskampen, och klubben fick stort beröm av gästande Norge och Danmark för sitt arrangemang.

Ett stort TACK skall även riktas till svenska landslagets sponsorer; Gyttorp AB, Roupés Profil AB, Svenljunga Mink AB och Ulf Lindkvist för allt ni bidrog med.

Ett STORT tack riktas även till våra konkurrenter Danmark och Norge, för att de på ett framåtriktande sätt bidrog till den goda stämningen och fina Nordisk Trap-andan. Det kändes, och bidrar till fortsatt gemensamt arbete för att utveckla ”familjen Nordisk Trap” ytterligare kommande år.

Med härliga minnesrika hälsningar

Bertil Nilsson

Landslagsledare

Foto: Karin Markusson

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...