Hoppa till sidans innehåll

Lagsilver vid VM på Nya Zeeland

05 FEB 2011 14:08
Nu är VM i engelsk sporting avgjort, på svåra Nya Zeeländska banor! Den totale världsmästaren blev inte helt oväntat förhandsfavoriten George Digweed. Och det blev både silver och brons till Sverige.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:12

Svåra VM-banor
VM i engelsk sporting avgjordes i helgen på Nya Zeeland. VM-banorna var båda dagarna väldigt krävande för deltagarna, lägg därtill en stekande sol och tuff terräng så har ni hela bilden! Många skyttar ansåg att det var de svåraste banorna de varit med om. Välmeriterade toppskytten George Digweed fick till exempel 87 träff under lördagen på den bana som de svenska killarna skulle skjuta på under söndagen, vilket ger en vink om hur svårt det var.

Svensk laginsats ledde till silver
Trots svårigheterna gick det bra för de svenska juniorherrarna. Efter första dagen låg laget på en silverplats, efter England och före Nya Zeeland. Under söndagen visade killarna ett oerhört stort hjärta för laget, och de var totalt urlakade både fysiskt och mentalt efter avslutad tävling. Trots detta lyckades laget, bestående av Fredrik Malmström, Jonathan Hermansson och Linus Lundkvist, till slut greja en silvermedalj i lagtävlingen.

 

Brons till Fredrik
Individuellt låg Fredrik på bronsplats efter dag ett, en duva från silvret och sju efter ledaren i juniorklassen. Linus och Jonathan skuggade direkt efter. Och efter söndagens tävling kunde vi konstatera att Fredrik Malmström höll för trycket och erövrade därmed en individuell bronsmedalj i juniorklassen.

Skribent: Patrik Nilsson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...