Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Nilsson Fredrik Malmström, Carl Andersson och Jim Forsberg vann juniorlagsilver på VM i engelsk sporting 2013.

Lagsilver till juniorer på engelsk sporting-VM

05 AUG 2013 15:32
VM i engelsk sporting har i helgen avgjorts i Kanada. Det var en svår tävling men med fina väderförhållanden. De svenska juniorerna lyckades skjuta hem ett lagsilver. Grenledaren Patrik Nilsson rapporterar nedan från VM.
  • Skapad: 05 AUG 2013 15:32

Årets VM var svårt, mycket svårt, och det blev många låga resultat på en del skyttar utav världseliten. VM-banan var förlagd i skogen och här fanns en hel del sumpmark, så myggen var ganska besvärliga på vissa ställen.
Vädret har varit fint under VM, cirka 25 grader och i princip vindstilla, så förutsättningarna har varit helt perfekta.


Under lördagen sköt våra juniorer den bana som enligt mig var svårast, men grabbarna kämpade på och gav allt. Inför söndagen hade vi England och Kanada före oss i lagtävlingen och killarna visste att de var tvungna att hämta in några duvor på Kanada för att kunna ta silvret. England var ganska långt före oss, men deras förutsättningar är tyvärr betydligt bättre än de vi har i Sverige då de har betydligt fler banor att träna på och de har otroligt många tävlingar de kan skjuta.


Mer passande söndagsbana

Söndagens bana passade killarna lite bättre, de sköt bra och Kanada klarade inte att matcha detta. Vårt juniorlag tog silvret med nio duvors marginal. I laget ingick Jim Forsberg, Carl Andersson och Fredrik Malmström.


Vi hade en del andra svenskar som har varit här och tävlat, bland annat i några sidoevent. Övrigt på VM noteras att Gunnel Ördberg tog en fin femteplats i damklassen och Björn Sahlsten tog 18:e plats i superveteranklassen på VM.

 

Resultatlistor hittas här.

 

Kommande tävlingar

Nu ser vi framåt till de återstånde tävlingarna på hemmaplan. Kommande helg är det SM i fitasc sporting som hålls i Kalmar och om två helger är det SM i engelsk sporting som i år hålls på Wings & Clays bana i Nyköping.

Patrik Nilsson
Grenledare
Engelsk sporting

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...