Hoppa till sidans innehåll

Lag - SM i Nordisk Trap gav nytt svenskt rekord

28 AUG 2017 16:09
24 lag mötte den 27 augusti upp på Nimrods fina skjutbanor för att göra upp om medaljerna. Vilken fight det blev. Helt perfekta förhållande gjorde att resultatmässigt är det länge sedan så höga resultat presterades.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2017 16:18

Hela 44 skyttar av 72 startande klarade kvalgränsen till SM nästa år, (88 träff). Bäste individuelle skytt blev Glenn Larsson, Frillesås med 98 träff.

Så till lagfighten. Efter 50 duvor så skiljde det bara 6 duvor mellan första och tionde laget, så allt var öppet. Inför sista serien ledde Fridafors med någon duva före Frillesås. När sista duvan krossades av Fridafors så fick de 289 träff av 300, nytt Svenskt rekord med en duva, en duva före Frillesås som tangerade tidigare rekord på 288 duvor. Bronsmedaljen knep Svenljunga lag 1.

I segrande lag Fridafors SKF sköt Jonny Håkansson, Ronny Gustavsson och Mikael Karlsson. Frillesås SSK försvarades av Glenn Larsson, Jörgen Nilsson och Göran Martinsson, och Svenljunga 1 av Lennart Andersson, Per-Ola Collin och Jan Widell. GRATTIS till er alla medaljörer. Övriga resultat se resultatlistan.

Ett STORT TACK skall riktas till Nimrod JSSF för ett väl genomfört värdskap, perfekta förhållande med fina och rättvisa banor som banade väg för de höga resultaten.

Resultat

Till sist, det var den sista stora tävlingen för året, där jag som förbundsrepresentant närvarade. Efter att jag fått kliva in som landslagsledare och sektionsrepresentant för Nordisk Trap när säsongen börjat, vill jag tacka alla skyttar som på ett helt underbart sätt ställt upp för grenen som för mig under året. Det har varit en förmån att få företräda er på olika tävlingar och i landslaget, än en gång ett varmt tack till er alla.

Bertil Nilsson

Landslagsledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...