Hoppa till sidans innehåll

Ladies Grand Prix

25 SEP 2016 18:55
Förra helgen 16 och 17 september arrangerades årets Ladies Grand Prix i Olympisk skeet. Tävlingen gick på JST-Waalsdorp i Haag, Holland I klass A segrade Victoria Larsson och Matilda Johansson segrade B-klassen.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2016 19:32

För att få tävla under två dagar arrangeras under fredagen en ”förtävling” om 75 duvor och lördag själva Grand Prix tävlingen också om 75 duvor plus final. Under fredagen vann Victoria Larsson med fina 69 träff vilket är nytt personbästa. Därefter på tredjeplats Ulla Samuelsson med 65 träff.

Till lördagens A-final gick Vanessa Hoff Tyskland 70, Angelica Jansson 67, Ulla Samuelsson 66, Chiara Costa Italien 66, Maria Olofsson 64 och Victoria Larsson 62 träff. Direkt till guldmatch gick Victoria med fina 15 träff från semifinalen. Därefter var det särskjutning om deltagande i bronsmatch mellan Angelica och Maria, vilken Maria vann. Efter brons- och guld-match samt särskjutningar, vann Victoria följt av Chiara och på tredjeplats Vanessa.

Deltagare i A-final

 Deltagarna i A-final

I B-klassens guldmatch segrade Matilda Johansson efter särskjutning med Hanelore Hildebrand Tyskland. På sjätteplats i B-klassen med 8 träff i semifinalen Jennifer Widegren. Övriga deltagande svenska damer i Holland Ylva Jansson (A klass) och Bea Muller, Mia Larsson, Emilia Sanders (B-klass). För att se resultat, hänvisas till facebooksidan med adress som finns nedan.

Deltagare B-final

 Deltagarna i B-final

Vid Ladies Grand Prix tävlar de med internationell erfarenhet i A-klass och övriga skyttar i B-klass enligt framtagna regler. Tävlingens syfte är att erfarna skyttar och nybörjare och de som varit med ett tag, ska kunna tävla tillsammans, känna gemenskap, utbyta erfarenheter och lära av varandra. Tanken är att det är en seriös tävling men under trivsamma former. Det innebär att deltagarna bor på samma hotel, deltar i aktiviteter, har luncher, barbeque och middagar tillsammans. I år var det en guidad stadsvandring i Amsterdam följt av middag som en övrig aktivitet.

 

Amsterdam

Ladies grand Prix arrangerades 2012 i Waalsdorp och vi var nu tillbaka igen 2016 med Marjolein Spijker som ledare för arrangemanget. Hon gjorde det förtjänstfullt tillsammans med medlemmar i föreningen. Upprustning har skett av de två skeet-, compaksporting-banorna och klubbhuset sedan 2012, eftersom föreningen numera äger marken och anläggningen.

Tävlingen startade i Uppsala 1988 på inititativ av Ylva Jansson och har genomförts varje år med några få undantag. Tävlingen har gått i Sverige, Tyskland, Storbritanien, Slovakien, Italien, Belgien, Holland, Island, Finland, Danmark och förra året Åland.

Fler bilder från tävlingen finns på vår Facebook-sida med adressen https://www.facebook.com/LadiesInternationalGrandPrix . Nästa år 2017 kommer tävlingen att arrangeras i Wien vid de banorna som 2018 ska arrangera europamästerskapet för lerduva. Om intresserad att vara med och för att läsa mer om tävlingen, hänvisas till hemsidan www.ladiesgrandprix.com där historik finns från tidigare tävlingar och inbjudan kommer att läggas ut. Prelimärt är att nästa tävling i Wien och Österrike blir september 2017.

Vid pennan

Ulla Samuelsson

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...