Hoppa till sidans innehåll

LLT 2 i Nordisk Trap

01 JUN 2017 19:57
Östhammars Jaktskytteklubb stod som arrangör för test 2 till landslaget 2017. Helgen bjöd på ett strålande väder för de skyttar som hörsammat kallelsen.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2017 20:27

Lördagen började med att Percy Edin hälsat alla välkomna och gick igenom förutsättningarna inför helgens tävling.  Sedan gick ordet till undertecknad som talade om vem jag är och att jag blivit utsedd som sektionsrepresentant/ juryordf. till detta LLT 2 i Nordisk Trap. Tyvärr fick Bertil Nilsson förhinder till att komma till denna tävling. Sedan var det dags för nationalsången som sjöngs av 2 herrar och 40 stycken mumlande deltagare, och den Svenska fanan hissades. Och med det startade tävlingen.

Efter att sista serien var klar på lördagen kunde man konstatera att flera av skyttar presterat bra resultat. I senior klassen ledde Jörgen Eliasson på 96 träff tätt följd av Patrik Vahlberg och Patrik Magnil på 94 träff. I +50 klassen var det Glenn Larsson som lyckats bäst med 91 träff. Bästa junior var Johnny Trygg med det fina resultatet 91 träff. Ulf Strandnert ledde i +60 med 90 träff och i Dam klassen sköt Pernilla Stensson 84 träff.

 

Söndagen bjöd på ett lika strålande väder som lördagen fast lite mer vind. 50 skott återstod innan finalerna. Jörgen Eliasson visade att formen inte svikit, 24 och 25 träff på söndagen och därmed grundseriens högsta resultat på 145 träff och med 24 träff i finalen slutade Jörgen som segrare på 169 träff av 175. I +50 gjorde Lars-Inge Larsson en fin slutrunda som tog honom upp till delad första plats ihop med Glenn Larsson på 132 träff och efter finalen stod Lars-Inge som segrare efter en särskjutning med hemma skytten Peter Almlöv som också gjorden en bra tävling, båda slutade med ett resultat på 154 träff av 175. I junior klassen segrade Johnny Trygg på 158 träff av 175. I +60 ledde Ulf Strandnert efter grundserien men tappade i finalen till hemma skytten Torvald Markusson med en träff. Torvald fick ihop till 156 träff och Ulf 155 träff av 175. Pernilla Stensson i Dam klassen segrade före Karin Markusson. Ingen final sköts i Dam klassen p.g.a. för få deltagare.

     

               Prispallen senior                                           Prispallen +50

     

             Prispallen +60                                            Prispallen Junior

                                        

                                                               Prispallen Dam

Inför prisutdelningen lämnades ordet över till Östhammars JSKs ordförande som tackade alla skyttar och funktionärer för en bra genomförd tävling. Sedan följde prisutdelningen med applåder och visslingar. Det sista som hände innan alla drog i väg i ett dammoln var att den Svenska fanan halades.

Jag vill tacka Östhammar JSK för ett trevligt bemötande och en väl arragerand tävling. Vidare vill jag tacka alla skyttar som gjorde det lätt för mig och mina jurykollegor, Tommie Olsson och Jörgen Eliasson. Tack ska ni ha.

Kenneth Nylander

Sektionsrepresentant/ juryordf.

Rankinglistor

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...