Hoppa till sidans innehåll

LLT1 skeet

13 MAJ 2013 19:12
Det blev en något överraskande segrare i årets första landslagstest i skeet.
Det nya reglementet, med nollställande av resultatet i grundomgången inför finalerna gjorde att Fagerstaskytten Per Fogelberg kunde avancera till förstaplatsen.
  • Skapad: 13 MAJ 2013 19:12

Eskilstuna JSK bjöd på knepiga förhållanden då årets skyttesäsong på allvar startades med Landslagstest 1 i skeet. Lynniga vindar och knepig bakgrund gjorde att resultaten hölls på en någorlunda ”rimlig” nivå då grundomgången var genomförd. I täten sågs Torsbys Henrik Jansson med 117 träffade duvor, följd av våra SOK-skyttar Marcus Svensson, Stefan Nilsson och Niclas Ringborg. Även Per Fogelberg och Saxtorps Stefan Nilsson placerade sig bland de 6 främsta.

 

Då finalkamperna var avslutade sågs, något överraskande, Per Fogelberg som segrare efter att i särskjutning betvingat grundomgångens vinnare Henrik Jansson på bättre ”fotarbete”.

Landskrona/Saxtorps Stefan Nilsson visade att bronset på SM 2012 inte var en tillfällighet genom att pressa mångfaldiga Svenska mästaren Niclas Ringborg i kampen om 3:e platsen till sin spets. Denna gång kom dock skåning till korta då den rutinerade Ringborg betvingade Stefan i kampen om bronsplatsen.

 

Juniorerna Edvin Moberg och Gustav Pettersson från Oppunda landade båda på 109 träffade duvor, unge Robin Helgosson, Vedum skuggade med 107.

Bland damerna sköt Therese Lundqvist, Uppsala bäst då även hon landade på 107 duvor..

 

Nu har vi för första gången använt det nya finalsystemet på ett Landslagstest och personligen tycker jag det är väldigt spännande då skyttarna verkligen måste skjuta på hög nivå ända till slutet för att vinna tävlingar.

Inte minst denna tävling gav prov på att ingen segrare är klar förrän sista skottet är skjutet. Fogelberg visade på ett utmärkt sätt hur man nu kan avancera i resultatlistan, då han för att ta sig till final hade särskjutning om den 6:e och sista finalplatsen med 2 andra skyttar, och väl i finalserien så vinner han hela tävlingen.

 

En stor eloge skall riktas till arrangörsklubben och särskilt då Ari Salmela som tillsammans med sina medarbetare lagt ned ett stort arbete för att genomföra denna tävling. Krånglande kastare och lynniga vindar stoppade inte denna envisa ”Finne” att efter bästa förmåga göra arrangemanget så rättvist som möjligt.

 

Christer Svensson, skeetansvarig

 

Resultat grundomgång

Resultat finaler

Rankinglista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...