Hoppa till sidans innehåll

Juniorvärldscupen i Suhl i trap och skeet

08 MAJ 2016 22:25
Jag hade i år med mig fyra glada killar till juniorvärldscupen i tyska Suhl. Det var André Akbarzadeh i trap samt Robin Helgosson, Oscar Nilsson och Anton Svahn i skeet. Denna välarrangerade tävling gick av stapeln den 3-5 maj på de fina banorna i Suhl med juniorer från hela världen i startfältet.
  • Skapad: 08 MAJ 2016 22:25

Tisdagen den 3 maj sköts det två serier och killarna visade upp stabilt skytte. Robin var den som fick ihop bästa resultatet denna dag med två fina 23:or. Anton och Oscar sköt båda 21 och 22 i sina serier. För Anton var detta debut i internationella sammanhang men trots detta så visade han upp bra skytte. I hans första serie så hade han bara bommat en duva när det blev dags för dubbléerna på platta fyra. Men när han fick kross i sin första dubblé så hamnade nerverna dock utanpå och han fick en dubbelbom och ytterligare en bom i andra dubblén. Även André på trapen sköt stabilt denna dag. Han hade som mål på tävlingen att snitta på 21 träff och med två 21:or så låg han på sitt mål.

 

SkeetKillarna

Dag två blev en tung svensk-dag med vars en 19 serie på Oscar och Robin och en 18 serie på André. Anton lyckades bäst denna dag då han jobbade ner 21 träff. Både Oscar och Robin började sina serier jättebra men de båda tappade två duvor var på platta fem. Efter detta kom de inte in i matchen igen. André hade det tungt hela serien då han inte riktigt lyckades tajma in starterna på duvorna.

Dag tre blev det bättre igen i svensklägret. Åter igen lyckade Anton bäst med jättefina 24,23 och med det så slutade han på 111 träff. En helt godkänd internationell debut. Robin var inte långt efter denna dag då han åter igen sköt två fina 23:or. Även han slutade med det på 111 träff. För Oscar gick det också något bättre med två 21:or denna dag och 104 träff totalt. För André såg det också bättre ut och hans 20,21 var med mersmak, 101 träff totalt.

Jag får tacka killarna för en kul resa och jag ser fram emot att se er skjuta i Finland om några veckor på juniortävlingen i Orimattila.

 

Resultatlista Skeet

Resultatlista Trap

 

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...