Hoppa till sidans innehåll

Juniortävling i Suhl

13 JUN 2014 17:18
3 juniorer åkte i år ned till Tyskland för att tävla i den internationella juniortävling som traditionsenligt arrangeras i Suhl varje år. Valentin Bjurulf, Uddeholn deltog i traptävlingen och för skeet medverkade Martin Rogne Forshaga och Gustav Pettersson Oppunda.
  • Skapad: 13 JUN 2014 17:18

Denna stortävling skjuts under 3 dagar och vädret var inte nådigt för lerduveskytte de inledande dagarna, regn och kyla satte verkligen skyttarna på prov.

Bäst började Martin Rogne i skeettävlingen med en fin 24:a som följdes upp med en 22 runda. Sedan avslutade han tävlingen med 21,16,22. Den försmädliga 16 rundan på avslutningsdagen gjorde att han tappade en hel del placeringar vilket innebar att han landade på en 41:a plats i det 67 man starka startfältet.

 

Gustav Pettersson började lite darrigt med 19 träff i första omgången men sköt sedan bättre allt eftersom tävlingen fortgick. Han avslutade med en strålande 24:a som gav honom slutresultatet 107 träff vilket renderade i en 30:e placering.

 

Valentin Bjurulf sköt i år sin andra tävling i Suhl, Han har en bit kvar till de högsta placeringarna i klassen men visade ändå på en positiv utveckling då han höjde sitt resultat med 7 duvor jämfört mot fjolåret. 87 träffade duvor var en bit från de främsta men ändå ett fall i rätt riktning.

 

Målsättningen för årets tävling var att alla skulle skjuta ett högre resultat jämfört med fjolåret vilket samtliga lyckades med. Pojkarna har fått lite mer ”skinn på näsan” och är medvetna om vad som krävs för att nå en högre placering.

 

Skeettävlingen vanns av Italienaren Gabrielle Rosetti efter att ha skjutit 121 i grundomgången. Det blev ytterligare en Italiensk seger genom Luca Miotto som sköt 119 i traptävlingen.

 

Parallellt med juniortävlingen genomförs en tävling som kallas Shotgun cup för seniorer. I år deltog två Svenskar genom Andreas Björnesund, Oskarshamn och Ola Everhed, GAF-Öland. Andreas träffade 114 duvor medan Ola landade på 110.

 

Resultatlistor, bilder och lite annat smått och gott finns för beskådning på http://www.iwk-suhl.de/

 

Christer Svensson

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...