Hoppa till sidans innehåll

Information från grenledaren i de olympiska grenarna

21 MAR 2016 18:03
Nu när våren har börjat komma till de södra delarna av vårt avlånga land och säsongens första tävlingar har gått av stapeln och den första världscupen är i full gång på Cypern, tänkte jag att det är dags att skriva några rader.
  • Skapad: 21 MAR 2016 18:03

Träningen inför årets tävlingssäsong har varit i full gång ett tag för en hel del skyttar, medan andra bara har börjat fundera på att ta ut bössan.  Våra OS-skyttar Stefan Nilsson och Marcus Svensson började sin träning i januari med att åka ner till Malaga och träna ett par gånger. I mitten av februari passade jag på att åka med dem dit, och tog då med mig sex andra skyttar, med hjälp av en del sektionsmedel och idrottslyftspengar. Dessa skyttar var Edvin Moberg, Gustav Petersson, Victoria Larsson och Therese Lundqvist i skeet samt Andreas Norlén samt Rickard Levin-Andersson i trap. Även Håkan Dahlby var på plats i Malaga och tränade vi detta tillfälle. Detta var en bra genomkörare för dem alla och de sköt riktigt bra på den blåsiga banan.

Malaga

Edvin skjuter 6:ans låda i Malaga


Och vad händer framöver?

Den första helgen i april har vi ett juniorläger i Uppsala där jag har bjudit in aktiva juniorer och lovande ungdomar att delta. Vi kommer att vara ett femtontal skeet-skyttar och en handfull trap-skyttar på detta läger. Och sedan drar den första landslagstesten igång helgen därpå i Hässleholm i både skeet och trap.

I början av maj så går juniorvärldscupen i tyska Suhl av stapeln. Till denna tävling är Oscar Nilsson, Robin Helgosson, Anton Svahn och André Akbarzadeh uttagna att skjuta.

I slutet på maj åker vi till Finland för att skjuta den internationella juniortävlingen i Orimattila i både skeet och trap. Uttagningen till denna sker efter de första testerna i Hässleholm.

Till världscuppen i San Marino i juni kommer vi att skicka fyra skyttar (utöver Marcus och Stefan) med sektionsbidrag. Då vapenpapperna till denna tävling ska vara arrangören tillhanda den första april så har vi varit tvungna att redan nu ha tagit ut dessa. Det är Edvin Moberg och Therese Lundqvist på skeet, samt Andreas Norlén och Rickard Levin-Andersson på trap.

Uttagningen till Europamästerskapen i Lonato kommer att ske senast den 1 juni.  Det är därför viktigt att man visar god form och ambition redan på första landslagstestet.

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...