Hoppa till sidans innehåll

Information från grenledaren för skeet och olympisk trap

12 JUN 2015 14:50
Nu är vi mitt uppe i skyttesäsongen och jag tänkte att det var tid för lite information om vad som händer. Vi har skjutit ett antal testtävlingar i både skeet och ol-trap och rankinglistorna är uppdaterade därefter.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2015 10:07

Det har varit bra deltagarantal i alla testtävlingarna, så det känns som våra grenar är lite på uppgång, vilket är roligt.
Det har skjutits tre världscuptävlingar där vi har haft svenska skyttar, och där Marcus Svenssons silver och OS-kvotplats är grädden på moset.
Det har även varit ett antal svenska skyttar på GP-tävlingar utomlands. Bland annat var ett gäng ol-trap skyttar i Nittedal, Norge. Glädjande var att de svenska skyttarna gjorde en stabil insats, där bland annat juniorerna Anton och André Akbarzadeh båda satte nya tävlingspersonbästa. Kul med svenska juniorer på uppgång inom denna, den internationellt största, ISSF-grenen.

Framför oss har vi närmast Europeiska Spelen i Baku 19-21 juni. Fyra lerduveskyttar är uttagna och tre kommer till start. Stefan Nilsson, Therese Lundqvist i skeet samt Håkan Dahlby i dubbeltrap ska försvara de svenska färgerna. Vi håller tummarna för dem och önskar dem lycka till, samt hoppas på nya framgångar med medaljer och kvotplatser.

Helgen efter midsommar åker vi ner till Suhl i Tyskland på juniorvärldscuptävlingen med fem juniorer. Det är Gustav Petersson, Robin Helgesson, Oscar Nilsson samt Viktoria Larsson i skeet och André Akbarzadeh i ol-trap.

Datum och plats för den nordiska rankingfinalen i skeet och ol-trap är klara. Tävlingen kommer att gå på Hisingen helgen den 5-6 september. Målet är att kunna ställa upp med fulla lag där och uttagning kommer att ske efter de sista testtävlingarna.


Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...