Hoppa till sidans innehåll

Info om uttagningarna till EM och VM 2014

24 FEB 2014 10:27
Från att ha sett ganska bra ut i vintras övergick säsongen 2014 för olympisk skeet-, trap- och dubbeltrapskyttarna, till att bli betydligt sämre i och med att man flyttade EM från början av juli till andra halvan av juni. En flytt som medförde att världscupen i Tyskland, EM Ungern och världscupen i Kina kom att ligga alldeles för tätt för att ur förberedelsesynpunkt kännas optimalt.
  • Skapad: 24 FEB 2014 10:27

Det har därför blivit nödvändigt att göra vissa prioriteringar och ställningstaganden för att få till ett bra upplägg inför årets huvudmål nämligen VM i Spanien i början av september.

 

Följande gäller nu:

EM-skyttarna tas ut senast den 16 maj (skall ske senast en månad före tävlingsstart). Eftersom EM i år inte är någon prioriterad tävling kommer relativt hårda krav att ställas för ett deltagande. Vissa prioriteringar beglver göras, bland annat mot bakgrund av den ekonomiska situationen. Realistiska förutsättningar för att vara med och kämpa om en finalplats bör därför finnas för att en skytt ska bli uttagen till EM-laget. Även en satsande skytt med höga resultat i bagaget och som är stadd i utveckling kan dock komma i fråga.

 

Eftersom de tre stora tävlingarna under juni och i början av juli ligger så tätt att det inte finns utrymme för en optimal förberedelse inför alla tre tävlingarna måste det för några skyttar göras en prioritering. Det har fått till följd att samtidigt som EM-skyttarna tas ut (senast 16 maj) tas även VM-laget i herrarnas skeet ut. Den prioritering som då görs innebär att VM-laget i herrskeet skjuter världscup i Tyskland och världscup i Kina, men däremot inte EM i Ungern. Det innebär vidare att VM-laget redan från mitten av maj får tid för individuella förberedelser inför VM i september, med de givna inslag som världscuperna i Kazakstan, Tyskland och Kina utgör.

 

Övriga skyttar till VM i Spanien tas ut snarast efter världscupen i Peking (runt 15 juli), med möjlighet till komplettering fram till den 6 augusti.

 

Claes Johansson
Förbundskapten lerduva

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...