Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Johansson Finalfältet på världscupfinalen.

Henrik femma vid världscupfinalen i Abu Dhabi

31 OKT 2013 11:16
Medan de övriga lerduveskyttarna till större delen har viloperiod nu, har Henrik Jansson förberett sig för den slutliga finalen i världscupen. För året förlagd till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Det är en tävling där medaljörer på världscupen och VM mäter sina krafter. För året var det många nordbor som var kvalificerade, förutom Henrik även Tom Jensen och Tore Brovold från Norge, samt Jesper Hansen från Danmark. Ett faktum som visar att Norden varit framgångsrika i herrskeeten under året.
  • Skapad: 31 OKT 2013 11:16

Vi var på plats dagen före den officiella träningen för att få någon mer serie i kroppen än de tre serierna på den officiella. Nu blev det bara två inofficiella serier. På fem seriers träning visade Henrik att han ville vara med och slåss i toppen. 124 av 125 träningsduvor indikerade att han kunnat behålla sin fina form från VM för en månad sedan.

 

Banorna i Abu Dhabi håller allra högsta klass och inbjuder definitivt till bra skytte. Speciellt i det sköna (om än något varma) klimat som rådde.

 

Efter första dagens 75 duvor var Henrik bra med. 24, 24, och 25 var en bra grund att stå på inför andra dagens avslutande två serier. I ledning var hemmaskytten Almaktoum och kuwaitern Alrashidi på 74 duvor medan ett koppel skyttar, däribland Henrik, hade 73 duvor. Samtliga nordbor fanns i den gruppen.

 

24 duvor i andra dagens första serie innebar att Henrik var tvungen att skjuta 25 duvor i den andra serien, för att undvika särskjutning om finalplatserna. Liksom vid VM i Peru för en dryg månad sedan så gjorde han det och var därmed i final som femma, på fina 122 duvor.

 

VC-final skeet 2013 final femman Henrik Jansson www 

Efter semifinalen var spanjoren Aramburu klar för guldmatchen genom att skjuta fullt, 16 duvor. Samtliga övriga fem finalskyttar sköt 15 duvor, varför särskjutning måste till för att skilja dem åt. En särskjutning där Henrik åkte ut som andra skytt och slutade därmed femma. Så småningom stod Aramburu som slutsegrare efter att ha besegrat Tore Brovold i guldmatchen. Bronset gick till Alrashidi som slog dansken Jesper Hansen i bronsmatchen.

 

I och med världscupfinalen tog en lång säsong slut för Henrik, som nu tar en tids uppehåll innan nästa säsong börjar. Under tiden kan ha se tillbaka på ett fint facit i år: silver på världscupen på Cypern, brons på VM i Peru och nu en femteplats på världscupfinalen i Förenade Arabemiraten.

 

Claes Johansson
Förbundskapten

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...