Hoppa till sidans innehåll

Henrik Jansson segrare i Sweden GP i skeet

31 MAJ 2018 07:21
Torsby bjöd på strålande och varmt försommarväder helgen den 26-27 maj då Sweden GP i skeet avgjordes. Som vanligt fungerade allt perfekt på de fina banorna hos Torsby Jaktskytteklubb.
  • Skapad: 31 MAJ 2018 07:21

När de sista skotten var skjutna stod hemmaskytten Henrik Jansson som totalsegrare.

Tävlingen skjuts av tradition med klassindelning efter första dagens 75 skott. Där delas resultatlistan i tre ungefär lika stora delar. Där de bästa hamnar i klass A och därefter i klasserna B och C i fallande ordning. Därefter skjuts det 50 skott på söndagen och de sex bästa i varje klass skjuter final.

För finalplats i klass A krävdes minst 116 träff av de 125 duvorna. Henrik hade högst resultat i grundomgången med stabila 120 träff. Näst bäst var Christian Hansson och Fredrik Larsson på 117 träff vardera. Efter finalen var Henrik fortfarande nummer ett med 55 träffade duvor av 60 möjliga. Andraplatsen gick till ytterligare en hemmaskytt, junioren Anton Svahn. Han fick ihop 52 träff. Bronset knep Christian Hansson från Trelleborg.

Högst resultat i grundomgången i klass B hade Mikael Jonsson från Lidköping på 109 träff. Han var följd av Christer Svensson från Gullspång på 108. Därefter var en hel flock skyttar på 107 träff. Efter finalen stod hemmaskytten Johan Svahn som segrare med 46 träff i finalen. Silvret knep Roger Larsson från Oppunda. Och bronset gick till Magnus Nilsson från Gullspång.

I C-klassen var det Oskar Isaksson från Trelleborg som hade högst grundresultat, med 106 träff. Han var följd av Benny Nilsson, Vetlanda, och Theo Svärd, Sövdeborg, på vardera 102 träff. I finalen ångade Benny på och han knep segern före Theo på andraplats. Alfred Jönsson från Riseberga tog hem tredjeplatsen.

Sammanfattningsvis var detta en mycket trevlig tävling där allt fungerade klockrent. Även om duvorna var lite svåra att se tydligt under förmiddagen var humöret på topp hos deltagarna.

A-finalen filmades av Erik Bylow och denna hittar ni här https://www.youtube.com/watch?v=ZG6UrGEwSUU

Jag vill tacka Torsby Jaktskytteklubb för en fint genomförd tävling!

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultatlista

Rankinglistor

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...