Hoppa till sidans innehåll

Hej skyttevänner

18 DEC 2011 11:01
Tiden rullar på och rätt som det är så är säsongen slut och julen står för dörren.

Vi har fått vissa indikationer på att en del skyttar tror att vi har somnat in totalt bara för att det inte syns på vår hemsida vad som pågår. Ja riktigt så är inte fallet, vi har för inte så länge sedan haft ett så kallat planeringsmöte där vi försöker pussla ihop kommande säsong och försökt få ihop vår ekonomi som i många avseenden är en riktig utmaning då vår budget tills 2012 är i stort sett halverad. Varför undrar många och svaret är att Riksidrottsförbundet har ändrat finansieringssystemet och en stor del grundar sig i dag på IdrottOnline och antalet medlemmar klubbarna rapporterat in i systemet samt det vi kallar LOK-stöd som utgår till de klubbar som jobbar med sina juniorer.
  • Skapad: 18 DEC 2011 11:01

Jag får höra lite då och då att ”vi kan inte registrera medlemmar på grund av personnummer” osv. konstigt? Det är ett argument som inte går att använda i dag då det finns massor av sätt att ta reda på ett personnummer. I dag kan vem som helst få personnumret på enskilda personer från olika internetsajter, så varför inte kliva in i 2000-talet och hjälpa oss.

 

Av den anledningen så vädjar jag till Er klubbadministratörer att Ni ser till att alla medlemmar registreras i IdrottOnline och inte bara de som ämnar tävla. Vi är medvetna om att detta tar tid, men det otroligt viktigt för att vi skall få så rättvisa bidrag som möjligt till vår verksamhet.

 

Nyligen genomfördes ett två dagars ”skytteforum” som samlade folk från hela Sverige och där just IdrottOnline stod för den största delen. Många utav våra SDF var representerade och det är dit Ni skall vända Er för att få support och hjälp och naturligtvis till SISU som står för utbildning.

 

Det som mera händer i bakgrunden är att vi diskuterar ekonomi, detta är av kända skäl en nödvändighet att vi försöker hitta lösningar på de problem som finns och i det paketet så finns bl.a. Landslagsuppdrag, elitfrågor osv. Vad ska vi prioritera och framförallt vad får saker och ting kosta? Hur mycket är den enskilde skytten beredd att betala?  Många frågor som behöver svar för att vi skall kunna balansera en mager budget.

 

Som Ni ser så är vi inte overksamma under den mörka årstiden utan vi kämpar på för att göra saker och ting så bra som möjligt med de förutsättningar som vi har.

 

Avslutningsvis vill jag tillönska alla skyttevänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

 

Michael Strindholm

Ordförande Lerduvesektionen

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...