Hoppa till sidans innehåll

Grenledaren OL-grenar informerar

28 DEC 2015 19:31
Min första säsong som grenledare för skeet och trap är över och det är dags för en sammanfattning.
Att ta på sig ansvaret som grenledare var och är en utmaning men en rolig sådan. När jag tog över efter Christer så var säsongen redan planerad med tävlingar och budgeten lagd. Så en stor del av arbetet var att utföra det Christer hade planerat. Under året har vi genomfört ungdomsläger, landslagstester samt SM tävlingar i alla grenar förutom dubbeltrap. Detta SM blev tyvärr inställt på grund av lågt deltagarintresse. Jag vill här passa på att tacka arrangörsklubbarna för fina tävlingar och bra arrangemang.
  • Skapad: 28 DEC 2015 19:31

Jag har haft givande möten med spelarråden i både trap och skeet. Detta är ett viktigt och bra fungerade forum att lyfta fram skyttarnas funderingar och förslag på. Jag vill också tacka båda spelarråden för ett bra sammarbete under det gånga året.

Den främsta höjdpunkten under året var för mig junior världscupen i Suhl, där jag och Amir Akbarzadeh hade med oss ett glatt gäng med mycket duktiga juniorer. Och Victoria Larssons fjärdeplats var pricken över i. Utöver detta så har vi fått se några otroligt fina prestationer under året. Stefan och Marcus kvotplatser till Rio sticker ut. Likaså Håkans medalj och Thereses finalplats på EM. Och man kan ju inte glömma Marcus Svenssons 2 x 125 träff 2015.

Hur ser det ut för 2016 då? Tävlingsprogrammet är klart och har presenterats på sektionens hemsida. Att tillägga här är att test 2 i skeet är också Sweden GP. Jag har planerat att utföra ett liknande junior och ungdomsläger i Uppsala som det vi hade 2015. Detta kommer att gå av stapeln första helgen i april. Här har jag tänkt bjuda in juniorer som har varit aktiva under 2015 samt ett antal ungdomar (under 25 år) som ligger bra till på rankingen. Jag och Christer Svensson håller också på att titta på ett varmläger under vintern för några lovande skyttar.

Uttagningsreglerna för 2016 har uppdaterats och lagts ut på sektionens hemsida. En förändring har gjorts på skeet-rankingen. Efter ett förslag som kom upp på ett spelarrådsmöte så har den så kallade väntelistan tagits bort. Rankingpoängen kommer nu att räknas på de tre bästa resultaten av de fyra senaste landslagstesterna.

 

God fortsättning!

Stefan Nilsson

Grenledare

 

Uttagningsregler 2016

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...