Hoppa till sidans innehåll

Grandios slutstrid för Nordisk Trap i Östhammar

17 JUN 2012 02:30
I helgen stod det slutliga avgörandet i den uttagnings process som pågått sedan första april. Detta gällde vilka som ska få representera Sverige i en landskamp mot Danmark & Norge i Nordisk trap. Där i år den Norska klubben Krødsherad JFF under första helgen i augusti, åtagit sig att vara värd för denna så angelägna nordiska prestigekamp.
På bilden här ovan syns senior pristagarna med fr,v. Lars-Inge Larsson, Christoffer Lindqvist, Kent Stensson, Emil Sjöstrand samt Tommy Sjökvist.
  • Skapad: 17 JUN 2012 02:30

Det hade inför helgen förutspåtts ihållande regn, men då lördagen grydde var det ännu perfekta förhållanden för skytte. Vilket lade grunden för relativt höga resultat med 97/100 träff som toppnotering efter dag ett.

Även andra dagen uppvisades ett flertal exempel på god träffsäkerhet, främst demonstrerat av JSK Falkens Christoffer Lindqvist & Lars-Inge Larsson från Sundsvall.
De slutade båda på 144/150, men efter finalomgången stod Christoffer högst på pallen efter att ha avslutat med en omutlig 25:a mot Lars-Inges 23 träff.

 

Kampen om de åtrådda landslagsplatserna stod hård, vilket avspeglades i att bland de resultatmässigt femton i topp kombatanterna lyckades samtlig träffa 135/150 eller mer.

Det trots att lördagens relativt varma o nästan vindstilla inledning, succesivt förbyttes mot något kyligare samt tilltagande vind. Som fram på eftermiddagen dessutom fick inslag av spridda, men lyckligt nog ganska så lågintensiva regnskurar.
Söndagen blev nästan en kopia, men betydligt bättre eftersom vinden då var knappt märkbar, samt att även det lilla regn som kom var försumbart.

 

Efter dag ett var läget i några klasser så gott som avgjord, men i 50 + samt speciellt i seniorklassen var då utgången ännu ovisst. Det läget höll i sig ända till det att sista serien var avklarad. Bland seniorerna var ju bara de sex första garanterade en plats i laget, medan de övriga i det omfattande seniorlaget, d.v.s. de som där var rankade 7  ̶  12 riskerade att knuffas ned i rankingen, och kanske även ut ur laget av någon med bra rankingpoäng från övriga klasser.
De som där missar den topp tre placering som där innebär landslagsplats. Kunde om deras ranking poäng räckte till, faktiskt via en andra chans i stället erövra en plats i seniorlaget.
Med facit i handen kan man dock konstatera att det endast var Forshagas Ove Lundström i 50 + klassen som efter att ha förpassats till en fjärde plats i rankingen i sin klass som förmådde utnyttja den möjligheten.

 

Se slutgiltig ranking.

 

Se Resultat


 

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...