Hoppa till sidans innehåll

GYTTORP Sverigeduvan, Final 2013

20 AUG 2013 10:59
Mästare GYTTORP Sverigeduvan 2013 blev, efter en särdeles stark avslutning i regn och blåst, inte helt oväntat Conny Petters från Haninge. Conny ingick också tillsammans med Ronny Karlsson och Bertil Ekberg i laget som vann lagtävlingen. Storslam för Haninge, igen......

  • Skapad: 20 AUG 2013 10:59

Tävlingen genomfördes vid Södertuna Skyttecentrum i Gnesta som ett samarrangemang mellan ÖSJGnesta och Västerljungs Skytteförening.

Nytt för året är att man också kan arrangera en Compak Sporting i GYTTORP Sverigeduvan. Därför provades att hålla finalen som en kombinerad Sporting och Compak Sporting tävling. Man sköt 2 serier på varje bana. Banorna höll hög kvalité enligt skyttarna, men tyvärr tog det lite lång tid vid Compak Sporting banan, möjligen beroende på lite bristande erfarenhet av Compak Sporting, men det kommer att bli bättre till nästa gång!

Omtalad blev också den ganska tuffa peg 2 på Sporting banan; man stod högt upp på krönet av en grusgrop och sköt nedåt, vilket av många upplevdes ovant men samtidigt ganska roligt.

Gnesta/Västerljung vill rikta ett stort tack till i första hand huvudsponsorn GYTTORP, men också till övriga sponsorer: Zeiss, Håkan Dahlby, Walter Borg, Berras Huntyard,  XL Bygg i Gnesta, Bridgestone, samt några privatpersoner. De sponsrade med  ett imponerande prisbord som delades ut av Nathalie Larsson från Gyttorp och Håkan Dahlby.

Den av Gyttorp skänkta hagelbössan, en GYTTORP EOS Steel som lottades ut, vanns av Lisbeth Lööv

Gnesta/Västerljung är också mycket tacksamma mot Östermalma JVK, Nykvarns JSK och Per Fredriksson som lånade ut kastare, samt Familjen Lexell på Ålsta som lånade ut lite extra yta så att tävlingen kunde genomföras på ett såpass bra sätt.

 

Mvh

Peter R

 

(Resultaten finns i tävlingskalendern)

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...