Hoppa till sidans innehåll

Framgångar på Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn.

25 AUG 2014 19:38
Den 21–24 augusti genomfördes nordiska mästerskapen i samtliga skyttegrenar i Köpenhamn. På lerduvesidan deltog vi i både Trap, Skeet och Nordisk trap. När tävlingen var genomförd kunde vi åka hem med 1 individuellt guld, 1 silver och 1 lagguld.
  • Skapad: 25 AUG 2014 19:38

I år var seniorer återigen välkomna att tävla i NM. Detta innebar att den svenska truppen var större än vanligt då vi deltog med 19 skyttar och 3 ledare.

Juniorerna
Emil Bengtsson, Strövelstorp, tog sig till final i nordiska trap tävlingen efter att ha skjutit 130 i grundomgången. Väl här sköt han en 20-runda som räckte till en slutlig 4:e plats. Tillsammans med Oskar Liljekvist och Marcus Bryntesson kom Emil och laget tvåa just före Norge men ganska rejält distanserade av hemmanationen. Individuellt segrade Erik Gurholt från Norge.

Vi deltog endast med en skytt i juniorernas traptävling genom unge Uppsalaskytten André Akbarzadeh. Han avslutade med en fin 22:a och kom på andra plats i grundomgången. I semifinalen kom det dock ”grus i maskineriet” och han slutade till sist på en 6:e plats i tävlingen.

I skeettävlingen var det Oppundas Gustav Pettersson som tog sig till final av de ”svenske”. Efter semifinalen tog han sig till bronsmatch efter särskjutning, väl där så blev danske Emil Kjeldgaard för svår så även Gustav hamnade på en slutlig 4:e plats. Precis som för Nordisk-trapjuniorerna så hamnade skeetlaget på 2:a plats. Förutom Gustav deltog Martin Rogne och Robin Helgosson i laget.

N-trap seniorer

 

Seniorerna
Strövelstorps Niklas Boo tog sig till final i Nordisk trap efter stabilt skytte och 139 träffar i grundomgången. I finalen var han sedan ytterst nära att komma i fatt ledaren Roger Strömeng från Norge men det saknades 1 duva för att få till en omskjutning om guldet. En andraplats på NM måste ändå sägas vara en stark prestation av den unge skåningen. Kent Stensson och Peter Svensson var övriga deltagare i svenska laget som slutade på 2:a plats, endast 2 duvor efter Norge.
I damtävlingen tog sig två svenskor till finalen genom Anna Persson och Sara Lundström. De hamnade till slut på 4:e respektive 5:e plats och i sällskap med Pernilla Stensson kom även damlaget på 2:a plats efter de i Nordisk trapkretsar, för tillfället, omöjliga Norge.

Tyvärr så fick vår för tillfället topprankade trapskytt Andreas Norlén lämna återbud dagen innan avresan till Danmark då han blivit sjuk. Traplaget kom ändå tvåa då Amir Akbarzadeh hoppade in i hans ställe för att komplettera laget. Individuellt kom Fredrik Palm 5:a och Rickard Levin Andersson 6:a i tävlingen.

Guldet kom till slut i seniorernas skeettävling genom Andreas Björnesund. Oskarhamnsskytten har visat strålande form sista tiden med både SM- och GP-titlar och han visade med besked vem som var bäst denna tävling genom att dominera både grundomgång och finalskjutningar. Även hans klubbkompis Christer Isaksson sköt riktigt bra och hamnade till sist på 4:e plats och tillsammans med Fredrik Larsson tog dessa herrar hem lagguldet i skeettävlingen.

2014-08-23 lagguld

 

Sammanfattning
Truppen i Nordisk trap samlades redan på onsdagen i Åstorp för vidare transport till Köpenhamn. Den officiella träningen började på torsdagen och stämningen var odelat god. Torsdag kväll var det då dags för invigningsceremonin där man hade lite förväntningar men invigningen var det tunnaste som även vi seniorer varit med om. Ett kort tal från en dansk arrangör och ett kort tal från finska tekniska delegaten, men vi blågula höll ändå humöret uppe. 

 2014-08-23 bankett

 

Stort grattis till Niclas Boo som tappert slutade tvåa, endast en duva skiljde från den åtråvärda första platsen. Grattis till Norge som verkar svårslagna i år. Vi gläds även åt att Sverige slutade tvåa i samtliga klasser i lagtävlingen tappert kämpat av Er alla.

I de olympiska grenarna tog sig 6 av de 10 deltagarna till final vilket är ett väl godkänt resultat. Kronan på verket var naturligtvis Björnesunds seger och guldet till skeetherrarna.

Det bjöds på stundtals kraftig byig vind som ställde till det en hel del för skyttarna under tävlingen, men totalt sett var förhållandena rättvisa och arrangemanget var mycket välordnat.

Kompletta resultatlistor hittas på Nordiska mästerskapens hemsida.

 

Skyttehälsningar Owe Hammar, Christer Svensson.

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...