Hoppa till sidans innehåll

FOLKFEST I SKEPPLANDA

22 AUG 2011 22:25
Nordisk trap grenens SM titlar för Dam Jun samt Riksmästerskap för de tre veteranklasserna stod på spel då en gedigen skara samlades i Skepplanda. Allt var alltså inramat av en folkfest som på gamla dar med 93 startande, vilka åtföljdes av en stor skara tillresta supportrar. Det var tidvis trångt att ta sig fram genom de skaror som nyfiket beskådade deltagarnas varierande stilar vid de fyra banorna.
  • Skapad: 22 AUG 2011 22:25

Upptakt:

Vädret under dag ett utgjorde ett oviss element med lynniga vindar som svepte fram från sydost och pressade upp duvorna liksom en stigande logaritmisk kurva.

Vinden påverkade alltså resultaten negativt vilket resulterande i relativt låga resultat första och även andra dagen.

Notera t.ex. att det bara sköts fyra 25:or utav 372 serier under första dagen. Det är bara Storuman beaktat träff procent, som kan jämföras med denna svårbemästrade tävling.

 

07-31 Folkfest 1

Svårbemästrat eller inte, mycket uppvägdes av den gemytliga inramning som bilden ovan illustrerar.

93 träff presterade emellertid Lennart Andersson, Bertil Nilsson och Leif Ernstsson i 60+ respektive 50+.

Nämnas bör Fredrik Johansson en ny junior från Svenljunga som startade dagen med 92 träff. Starkt och vi hoppas få se honom många tävlingar framöver.

 

Dag två: 

Söndagen med sina endast fem 25:or visade sig inte nämnvärt lättare än lördagen. Tävlingen blev nu inte mindre spännande för den skull, snarare tvärt om med idel särningar för att gå till final.

Bland Juniorerna fajtades exempelvis Marcus Bryntesson Grums JSK och hemmasonen Rickard Andersson där Rickard drog det längsta strået. I 50+ klassen blev det fight mellan Per Ola Collin Svenljunga och Björn Engelbrektsson Karlstad, Per Ola klarade sig där vidare med tio duvor mot nio.

 

Damer:

Damernas Grand … Lady Mia Gustavsson med 131 träff tog hem segern bland damerna tätt följt av Helen Larsson 131(83). Mia kunde hålla undan med en 24:a i finalen mot Helens 23, trea kom Sara Lundström

 

Juniorer:

Emil Eriksson (137)(89) träff hängde läpp efter första dagens skjutning där han nog ansåg att han underpresterade något. Han visade dock andra dagen att han är en av de bästa genom att i finalen avsluta med 25 träff, och vinna den följande särningen mot Nicklas Boo (138)(91).

Nicklas har kommit starkt denna säsong och hans argaste konkurrenter får se upp. Trea kom Fredrik Johansson (140)(92) som dykt upp som gubben i lådan. Han hade det högsta resultatet av alla efter 150 skott. Vad månne bliva av denna duktiga gosse.

Men mest mäktigt var att se var Emil Eriksson som fick sin dubbel, vann ju tidigare i Eskilstuna Öppna SM, och nu i Skepplanda även junior titeln.

 

50+ klassen:

Denna klass är en av de tuffaste med hård konkurrens bland många duktiga skyttar.

Lars Holst 137(24) blev mästare i denna klass genom en särskjutning om guldet med Bertil Nilsson 138(23) trea blev Leif Erntsson. Hoppas Lars i och med denna framgång fått bloda tand igen, vi behöver ju duktiga skyttar av den typ han representerar.

 

60+klassen:

Jag hade förmånen att få skjuta i samma lag som mästaren i 60+ Hans Göran Didricksson 138 (24), en kille som verkligen kan hantera sin fina Beretta ASE 90.

En annan kille som kan hantera en bössa på bästa sätt är Lennart ”Töfflan” Andersson 137(93) som knep silvermedaljen. Kan det vara att så, att det ”gått knirr i hällyftningarna” för att nå sin vanliga plats på pallen? Jim Nilsson tog där en hedrande bronsmedalj.

 

70+ klassen:

Olle Karlsson Eskilstuna 135(88) visade ännu en gång att han hålla i bössan, det genom att ta guldet. Dina resultat har kommit en aning sent så du får kurera dig tidigare inför nästa säsong. Ove Johansson Tibro 131(87) Knep Silvret. Erik Gustavsson Älghult tog hem bronspengen.

 

Dessutom Hagströms Minne:

Jim Nilsson tog en hedersvärd inteckning i Hagströms minne, vilket är en traditionell deltävling (första dagens resultat), där det fordras att man har uppnått fyllda 65 för att få tävla om det prestigefulla vandringspriset.

 

07-31  Hagströms Minne

Jim Nilsson avhämtar vandringspriset, i bakgrunden Rickard Andresson och med paraply Willy Andersen

 

Avslutningsvis kan jag konstatera att det är oerhört inspirerande att se så många goda skyttar på en av våra tävlingar.

Vill även passa på att tacka arrangerande klubb Skepplanda för ett trevligt bemötande och gediget arbete, vilket otvivelaktigt lade grunden till den höga nivå som arrangemanget nådde.

Se Resultat

 

Med Vänlig Hälsning

Grenledare Nordisk Trap

Bo Bergquist

 

 

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...