Hoppa till sidans innehåll

FITASC INFORMATION

05 DEC 2014 13:03
Planeringen för nästa år säsongen 2015 är i full gång och vi har fått vår budget godkänd av förbundet. Mycket bra sektionsarbete har resulterat i en positiv budget. Där vi även har fått en del pengar i ungdomsstöd.
  • Skapad: 05 DEC 2014 13:03

Det nya rankingsystem som vi presenterade under hösten har gjort att alla klart och tydligt kan se vilka skyttar som håller en internationell standard. Det är de personerna som vi framför allt kommer att lägga våra tilldelade pengar på.

Rankingsystemet har blivit ett mycket tydligt instrument att arbeta med för oss grenledare.

Jag beklagar att en del skyttar som har haft för vana att representera Sverige i olika klasser nu har svårare att kvala in i ett landslag. Men vi har varit nödsakade att göra på detta viset om våra topp skyttar skall få någon chans att få sin ekonomi att gå ihop med sin satsning på att nå framgång internationellt.

Alla klasser är välkomna i landslaget men villkoret är att man skall ha en rimlig chans till en framskjuten placering i sin klass på ett EM eller VM. I dagsläget så har vi 5 st kvalificerade skyttar på listan. Fyra seniorer samt en dam.

De tävlingar som vi kommer att skicka landslags skyttar på 2015 är:

EM i Ungern 4-7 juni. Vi kommer att skicka ett juniorlag samt en ledare. Här har vi tagit hjälp utav ungdomsstöd för att låta dessa juniorer försvara sitt EM guld. Det är också en satsning på framtiden.

VM i USA Minnesota 23-26 juli där vi har budgeterat för 5st skyttar samt en ledare.

Till EM och VM är det meningen att inga egenavgifter skall behövas, (vilket i alla fall är min förhoppning).

Till Nordiska mästerskapen i Finland så kommer vi att skicka fulla lag i varje klass. Sektionen betalar startavgifterna resten finansieras med egenavgifter. Ett speciellt ungdomsstöd kommer att utgå till juniorerna som får ett resebidrag på ca 2000 kr per skytt.

Vi satsar nu rätt mycket pengar på några skyttar. Uppdatera era träningsplaner inte bara för att optimera skyttet utan se även till att fysiken är på topp så att ni orkar hålla fokus genom en lång tävling. De skyttar som uttages till landslagsuppdrag skall inte glömma att det är deras skyttekompisar som genom sitt tävlande betalar deras resor och tävlingar utomlands.

Min personliga övertygelse är att vi mycket snart kommer att ha en senior eller dam på prispallen i ett VM eller EM.

Vilka tävlingar som kommer att vara uttagningstävlingar till landslaget kommer att presenteras i god tid.

Men nu börjar det viktiga arbetet ute på klubbarna. Vi behöver få in tävlingar i kalendern. Vi skall i år arrangera 4 st landslagstester i Fitasc samt ett femte som blir SM. Skicka gärna förslag på datum när ni som klubb vill arrangera ett test. Så
kontrollerar vi att det inte krockar med någonting annat. Det vi verkligen
behöver är mindre lokala tävlingar där dom som inte är lika fullfjädrade
tävlingsskyttar känner att dom kan deltaga. Sverigeduvan är en verkligt bra
tävlingsform för detta. Det är också en verkligt bra inkörsport för sporten.

Att man ute på klubbarna gör ett fantastiskt jobb det vet vi redan! Men jag ber om ytterligare hjälp med att försöka värva och ta hand om de skyttar som vill gå vidare till att söka tävlingslicens och börja skjuta tävlingar. Att det har varit trassligt med tävlingslicenserna det vet vi alla. Men förhoppningen är att det snart skall bli bättre. Så kämpa på! Ju fler som skjuter tävlingar samt löser tävlingslicens desto mer pengar får vi in i till vår verksamhet. Pengar som gör att vi kan satsa långsiktigt och bygga skyttet för framtiden. Det finns flera duktiga skyttar som ”knackar på dörren” och vill vara med i toppen.

Undrar ni över någonting som gäller sporten kontakta mig eller någon annan i Lerduvesektionen, så att inte rykten eller gissningar ställer till det för våra skyttar i deras satsningar.

Information lämnas via Lerduvesektionens hemsida och inte på någon annan plats.

 

Anders Lindström

Grenledare FITASC

Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...