Hoppa till sidans innehåll

Emirates Italian Green Cup Skeet

18 MAJ 2017 13:38
Jag åkte ner till Todi i mitten av Italien den 11/5 tillsammans med tre skeet-skyttar för att delta i Emirates Italian Green Cup i Skeet. Vi började på torsdagen med öppen träning och på fredagen var det officiell träning.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2017 13:55

Själva tävlingen gick under lördag och söndag.

Det var Gustav Petersson, Victoria Larsson och Therese Lundqvist som följde med på denna resa. Målet med tävlingen från förbundet och sektionens håll, var för Gustav och Victoria att få erfarenhet från internationellt tävlande och få känna på tufft motstånd. Detta som ett steg i deras utveckling. För Therese del, som själv betalade för en stor del av resan, var det också att få fler tuffa tävlingar i hård konkurrens i kroppen. Det visade sig att denna tävling var helt utmärkt för dessa ändamål. Flera skyttar i världseliten var på plats och resultaten var lika höga som på världscuptävlingarna. Men till en mindre kostnad.

Damernas tävling avgjordes på lördagen den 13/5 med 75 skott och final. Victoria började mycket bra med en 23:a i första serien.  Medan det för Therese slank iväg någon duva mer och hon fick ihop 21 träff. I andra serien blev det 20 träff för Victoria. Hon sköt jättebra hela serien förutom på två av plattorna där hon tappade fyra av sina fem bommar. Medan Therese ökade på med en träff till och fick ihop 22 träffar. Med detta var finalschanserna borta för tjejerna men då de båda hade samma poäng så stod striden och äran om vem som skulle bli bästa svenska tjej. Vickan, som sköt först, satte stor press på Tessan genom att skjuta ner 24 duvor i sista serien. Men Tessan visade att hon har kapacitet då även hon låg mitt i med perfekta träffar på 24 av de 25 duvorna. Så de slutade båda på 67 träff och platserna 15 och 16, tre duvor från final.

 

 

 

 

 

 

 

Herrarna sköt två serier under lördagen och Gustav började med en stark 25:a och följde upp med 23 i andra serien. Med sina 48 träff så var han rätt bra med efter första dagen även om ett par skyttar hade träffat alla 50 duvorna. På söndagen fortsatte Gustav att skjuta bra med 23 träff i båda de två första serierna och han följde upp med 22 i den sista. Med det så slutade han på 116 träff och en 26 plats. Det krävdes 122 träff för final. Efter tävlingen så analyserade Gustav det hela bra då han tyckte att skyttet kändes mycket bra men han saknade det där sista lilla extra och han menade att det behövs fler tävlingar i kroppen.

Jag tycker att alla tre skötte sig helt godkänt men det saknas precis som Gustav sa det där lilla extra. Det gäller att våga skjuta som på träning och hålla sig till sin grundteknik även när nerverna hamnar lite utanpå. Det är inte en lätt uppgift för då hade alla gjort det. Men målet med denna tävling uppnåddes och alla tre lämnade Italien med nyttiga erfarenheter.

Stefan Nilsson
Grenledare

 

Resultat damer

Resultat herrar

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...