Hoppa till sidans innehåll
Skeetskyttarna Henrik Jansson, Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Therese Lundqvist på 2015 års andra världscup, den i Al Ain.

Elitskyttarna i ISSF-grenarna tar sikte mot 2016

14 DEC 2015 11:13
Tre silver från EM, Europeiska Spelen respektive en världscup, det är lite av vad de svenska elitskyttarna i ISSF-disciplinerna har stått för under året. Här berättar förbundskapten Christer Svensson om vad som sker för elitskyttarna just nu och hur planeringen inför kommande år ser ut.
  • Skapad: 14 DEC 2015 11:13

Hösten är som brukligt lågsäsong för lerduveskyttarna. Nu har det varit pyssel i trädgården och jakt som i stället tagit det mesta av den lediga tiden. Eventuellt har det blivit något ströbesök till skjutbanan för att inte låta ringrosten gro sig för starkt, men någon strukturerad träning blir det sällan.

Hösten och början av vintern är även tid för utvärdering och planering inför den kommande skyttesäsongen. Oavsett vilken nivå man skjuter på så är det under hösten man ska sätta upp sina mål. Det spelar egentligen ingen roll om huvudmålet är OS, SM eller kanske ett KM, se redan nu till att vara väl förberedd när det är dags för den emotsedda tävlingen!

För eliten i de olympiska grenarna är det just utvärdering och planering som har varit på agendan sista månaderna. När sköt jag som bäst i år? Hur mycket hade jag tränat och hur många tävlingar hade jag skjutit innan just den tidpunkten då jag sköt mina toppresultat? Detta är exempel på spörsmål vi ställer oss när det är dags att sätta upp schemat förkommande år.

Huvudmålet 2016 är OS i Brasilien i augusti, men även EM som avgörs i Italien i juli är ett viktigt mål. Förberedelserna ser lite annorlunda ut beroende på vilken av våra skyttar vi tittar på. Någon har redan varit i full träning ett tag nu faktiskt, medan andra bidar sin tid för att starta försäsongsträningen på allvar omkring nu, i mitten av december.

Träningsläger på varmare breddgrader är inplanerade i både januari, februari och mars. Därtill kommer några tävlingar med motstånd i yppersta världsklass, allt för att vi skall vara så väl förberedda som möjligt för att prestera på toppen av vår förmåga i juli och augusti.

Christer Svensson
Förbundskapten Lerduva

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...