Hoppa till sidans innehåll

Edvin Skeet 2:a i Suhl

06 JUN 2011 22:08
Efter en mycket väl genomförd tävling så bärgade Oppunda skytten Edvin Moberg silvermedaljen vid de internationella juniortävlingarna i Tyska Suhl.
Redan efter första dagens två inledande serier visade Edvin upp ett strålande skeetskytte. 25 träff i första serien följt av en 24:a såg till att placera honom högst upp i resultatlistan så långt.
  • Skapad: 06 JUN 2011 22:08

Blåsig andra dag.

Vinden tilltog ordentligt under dag två men med koncentrerat skytte så fortsatte Edvin prestera på högsta nivå. två. 23:or gjorde att han fortfarande var i toppen av resultatlistan.

På finaldagen så spädde han på med ytterligare 23 träffar och med meriterande 118 från grundomgången. Gick han in som tvåa i finalen, endast en duva efter den Italienska ledaren Gabriele Rossetti.

 

Hårda finalduvor.

Det visade sig att de flashduvor som användes till finalen var synnerligen hårda, vilket gjorde att resultatnivån i finalen sänktes betydligt. Efter en kämpainsats så fick Edvin med sig 19 träffar i finalen vilket var en mer än värste konkurrenten Rossetti, vilket betydde att segern fick avgöras med särskjutning på 4:ans dubbleér.

Edvin var först ut men bommade tyvärr båda duvorna, medan Rossetti lyckades få en liten skärva ur sin andraduva, Därmed var saken klar, seger till Italien men en mycket välförtjänt andraplats till Sverige.

06-04 Gänget i Suhl

Från vänster: Rickard Andersson, Anton Jönsson, Frida Säldegård, Edvin Moberg, Fredrik Hjulström

 

Bra insatser av de övriga skyttarna.

Även de andra svenska deltagarna skötte sig med den äran och gjorde bra ifrån sig.

Anton Jönsson sköt stabilt, enda lilla plumpen var en 19-runda i blåsten dag två, men 111 träffar är ett bra resultat under de knepiga förhållanden som rådde. Fredrik Hjulström kom inte riktigt upp i den nivå som han kan ligga på, men han kämpade på och fick till slut ihop 99 duvor.

Det Svenska herrskeetlaget, med ovanstående deltagare, placerade sig på 5:e plats endast fyra duvor från en eventuell bronsplats.

Frida Säldegård gick in i tävlingen dag 2 och hade uppenbara problem i blåsten som gjorde att duvorna ömsom tappade luften och dök och ömsom steg till oanade höjder. Två 16 serier var inte vad hon hade hoppats på men när förhållandena blev bättre på finaldagen så sköt hon en fin 20:e serie och avancerade till 10:e plats i damernas skeettävling.

 

Rickard Andersson, jämnheten själv.

Skepplandaskytten Rickard Andersson var vår representant i traptävlingen. Han var jämnheten själv och sköt 5 st. identiska serier på 22 träffar. Det placerade honom på en utmärkt delad 14:e plats i det 43 man starka startfältet, mycket bra gjort!

 

En fantastiskt vecka.

Jag vill avslutningsvis tacka Rickard, Edvin, Anton, Fredrik och Frida som skötte sig exemplariskt både på och utanför skjutbanan vilket gjorde att det blev en fantastiskt trevlig vecka.

Personligen ser jag ingen begränsning för hur långt dessa lovande ungdomar kan gå i sina fortsatta skyttekarriärer. Med lite mer mental hårdhet och rutin så kommer vi säkerligen få se dessa herrar och dam på många internationella tävlingsarenor i framtiden.

 

/Christer Svensson.

Länk till Resultat

Skribent: Christer Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...