Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nathalie Larsson Henrik Jansson, Stefan Nilsson och Marcus Svensson på EM-läger i juni 2013.

EM-läger hållet i Uppsala i veckan

26 JUN 2013 18:07
Under några dagar efter midsommar hade hela EM-truppen på lerduva ett träningsläger på Uppsalas fina lerduvebanor. Banor som under två av de tre dagarna uppvisade ett perfekt skjutväder.
  • Skapad: 26 JUN 2013 18:07

Av de deltagande skyttarna var detta för Henrik Jansson och Pia Hansen den sista aktiviteten före EM:et i slutet av juli. Det innebär ett perfekt läge för att sista månaden före EM förbereda sig på just det sätt som passar dem. För de övriga, Marcus Svensson, Stefan Nilsson, Edvin Moberg och Therese Lundqvist, ligger bl.a. världscuptävlingarna i Spanien om en vecka före EM:et.

 

Under två fina dagar blev det mycket skjutande på en bana som inbjuder till bra resultat. Ett avbrott dock i skjutandet under måndagseftermiddagen då Jonas Edman och Jonas Jacobsson deltog i en diskussion på temat ”Formtoppning i skytte - går det”? Herrarna får väl ändå sägas ha en viss erfarenhet på området.

 

När man är i Uppsala på den här typen av aktiviteter, även OS-lägret förra året hölls här, slås man av den totala support som gäller. Tack mamma och pappa Lundqvist från oss alla. När det gäller lunchdelen så är nivån fullt i klass med Restaurang Åkanten inne i Uppsala. Det hela blev ju inte heller sämre av att Gyttorp sponsrade med större delen av den ammunition som gick åt. Tack för det.

 

Skyttet då? Ja, ömsom vin, ömsom vatten. En del gillar mängdträning, en del mera sparsam träning men en sak var alla överens om, det här var bra inför EM. På den mer lättsamma avdelningen kunde man konstatera att ett par av skyttarna skulle kunna vara med i traptoppen i Sverige. Man pressade faktiskt Pia Hansen så pass att hon var tvungen att klämma fram en 25:a för att inte få stryk.

 

Nu siktar vi främst på EM, en tävling som har en viss betydelse om någon skytt över huvud taget ska delta i VM i Lima, Peru, i september.

 

Claes Johansson, förbundskapten

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...