Hoppa till sidans innehåll

Domarkurs

20 MAR 2017 15:57
Sektionen har genomfört sin andra kurs för C-domare den 18-19 mars i Jönköping för ISSF-disciplinerna och Nordisk trap. Kursen hade 10 deltagare.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2017 22:30

Innan kursen hade deltagarna fått instuderingsfrågor för att bekanta sig med dokumenten och hur regelverket är uppbyggt. Till kursen fick kursdeltagarna en pärm med alla dokument kopierade som förhoppningsvis används på skjutbanorna framöver. Att kunna alla regler är nästintill omöjligt. Det viktiga är kunskap om var man hittar de olika detaljreglerna. Kursen avslutades med slutprov och utvärdering.

Det var genomgång av internationella och nationella skytteorganisationen som vi tillhör och att det är enskild skytt ansvar att känna till doping reglerna. Sedan behandlades detaljregler från Allmänna bestämmelser, SäkB, Sponsorregler, Tekniska regler, Reglementen Lerduva, Tävlings-PM mm. Det ledde till mycket intressanta frågor och givande diskussioner med många exempel från tävlingar utomlands och i Sverige. Det gav förståelse för hur man tolkar regelverket och vilken regel som man ska tillämpa i olika situationer.

Reglerna är från årsskiftet mer likartade.  Kursen hade särskild uppmärksamhet på de ändringar i regelverket som skett efter årsskiftet.

Dessa är nu tillgängliga för juryarbete på nationell nivå och kan bistå vid regeltolkning i distrikten:

Tommie Olsson. Roger Löndal, Bertil Nilsson, Kenneth Nylander, Morgan Andersson, Gaetano Lo Forte, Jens Persson, Rikard Hallgren, Magnus Verlemyr och Mikael Jonsson.

Kursledarna Lars-Eric Söderberg och Ulla Samuelsson tackar alla för en mycket givande helg. Vi hoppas att någon eller några senare är intresserad att fortsätta mot B-domarlicens inom ISSF.

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...