Hoppa till sidans innehåll

Det osade svavel kring skjutbana i Forshaga.

12 JUL 2011 13:56
Grenledaren för Nordisk trap Bo Bergquist lämnar här nedan en redogörelse för hur han upplevde och tolkade det nyligen genomförda slutliga landslagstestet i Forshaga. Vilket av rubriken att döma har alla chanser att vara en intressant betraktelse att ta del av!
  • Skapad: 12 JUL 2011 13:56

LL-Test 4 i FORSHAGA

Ett molnigt, soligt, skurigt och växelväder med stilla enhetliga vindar som svepte förbi och fick duvorna att presentera sig på sitt allra bästa sätt.

 

Det fanns i princip inte någon klass där 2:a och 3:e platsen kunde känna sig säkra på sin plats i landslaget utan svavlet hängde i luften. Man kunde känna den förväntan som fanns bland de kallade skyttarna för det är ju en speciell helg då svenska landslaget i N-trap skall få ett namn på deltagarna i respektive klass. Jag tror att det var ganska många som gick runt och knöt näven i byxfickan för att få visa för sig själv att ”Jag kan ”och ”Jag skall ta mig ”f ” ta mig hela vägen. Detta positiva ego som flödar hos var och en av er skall flyta samman till en enda stor gemenskap då nationalsången ljuder.

 

Tävlingarna hade föregåtts av ett breddläger för juniorer och damer så banorna var redan uppvärmda inför inskjutningen till LLT4.

 

Dag ett:

Väder:

Ett växlande väder med regnskurar stickande sol och svaga vindar.

 

Skytte:

Resultaten lät inte vänta på sig. 22 st. 25:or första dagen och totalt 31 st. här kunde man se att resultaten talade för sig själv och att skyttarna trivdes i Forshaga. Inte mindre än 38 skyttar av 50 klarade SM-kvalgränsen.

Bland damerna startade inte oväntat Mia Gustavsson med fina 89 träff. Helen Larsson på 88 och Sara Lundström 88.

 

Juniorerna: Presterade fina resultat med Emil Bengtson 96 träff och Christopher Lindkvist på 95 träff.

Erik, vår blommande junior, presterade fina 92 träff.

Bland seniorerna blev kampen stenhård första dagen mellan Micke Karlsson, Kent Stensson och Lars-Inge Larsson samtliga sköt 97 träff och det var för övrigt dagens bästa resultat.

”Årets komet” i 50+ om man kan säga så? Göran Allers som presterar gång efter annan på hög nivå med 97 träff tätt följt av Benny Pettersson på fina 96 träff. ”Älg Bertil” skuggade sina medtävlare med sina 94 träff.

I 60+ Klassen har vi Lennart Andersson med fina 96 träff och därefter Christer Morberg 93 träff och Ove Larsson med 93 träff.

 

Första dagen förlöpte mot sitt slut och ”Benny trubadur Hermanson” fick byta sitt första vapen mot sitt andra vapen, gitarren! ”Hade Du skjutit lika bra som Du spelar gitarr hade inte många haft en chans mot dig.”

 

Dag två:

Bland damerna stod fighten i första hand mellan Johanna Karlsson Frillesås SPSK och Sara Lundström Forshaga J & SPSK där Sara efter att ha presterat för henne årets högsta 150-skotts serie kunde knipa den tredje och sista platsen med 131 (470)träff efter Helen Larsson Frillesås SPSK 134 (482) och Mia Gustavsson Tranås JVF 136 (489) träff.

Juniorerna:

Här har skapats ett gäng starka juniorer med höga resultat. Christopher Lindkvist och Emil Eriksson drar med sig en vilja att prestera höga resultat från övriga juniorer.

Här var det Christopher Lindkvist JSK Falken 140 (521)träff, Emil Eriksson Eskilstuna JSK 145 (520) träff och Erik Lundberg Valbo SPSK 139 (498) träff som får representera Sverige. Jag har delat ut ett Wild Card till Nicklas Boo Strövelstorp JSK 141 (491) träff som har utvecklats till en skytt på hög nivå. Det skall bli intressant att följa honom i landskampen.

Han skjuter utanför laget men med om att skjuta det skandinaviska mästerskapet individuellt.

 

Seniorerna:

I seniorklassen har vi haft det största tappet av högpresterande skyttar såsom Jonny H. Magnus Andersson Nicklas Andersson Nicklas Grankvist med flera. Jag önskar att dessa herrar kommer tillbaka till den fina gemenskap som finns inom N-trap.

Men vi har fått en nygammal skytt i Kent Stensson Svenljunga SF 143 (518) träff som nu blir en tung stöttepelare i landslaget tillsammans med Mikael Karlsson Fridafors 145 (518) och Lars inge Larsson 144 (516) träff. Ännu en ny skytt i landslagets seniorklass är Jörgen Eliasson Umeå JSK 140 (504) träff Patrik är välkommen tillbaka med 137 (503) träff. Glenn Larsson presterade 139 (502) träff och tog där med den sista platsen bland seniorerna.

 

Klassen 50+

Även i denna klass blev det rafflande om de tre ordinarie platserna. Det skilde endast fyra duvor mellan 2:a platsen och 4:e platsen. Göran Allers Umeå JSK 141 (514) hade täten och behöll täten. Benny Pettersson Södertälje JVF 142 (509) träff knep 2:a platsen och Vi fick en ny skytt med namnet Jörgen Olsson Falköping SpSK på 142 (508) träff och den 3:e och sista platsen i ordinarie 50+ klassen.

 

Klassen 60+

Här har vi Lennart Andersson F. Skepplanda SPS med 144 (522) träff. Ett av våra ankare med ca 20 tävlingar i Landslaget N-trap. Där finns erfarenhet som vi övriga kan dra nytta av, Lennart han delar gärna med sig. ”Han har ju lite svårt att hålla tyst.” Sen har vi två debutanter till landslaget Ove Larsson Falköping SpSK 139 (497) och Christer Morberg Kolsva S & JSK 137 träff och slutsumman (497) träff

 

Vi har skapat en öppen klass för att gynna skyttet som den ser ut just nu med låg rekrytering bland yngre skyttar.

Vi har ersatt sex platser av tidigare seniorklassen som skall vara öppna för alla att ta sig till landslaget.

Det visade sig att tre ur 50+ klassen klarade av att ta sig in vi den öppna klassen.

Bertil Nilsson Gnosjöortens. JVF med sina 137 (507) träff, Leif Ernstsson Gullspång JSK 139 (503) träff samt Ove Lundström Forshaga J & SpSK 140 (501)

Tätt följda av tre seniorer Emil Sjöstrand Berga JSK 137 (499) Jonas Olsson 142 (498) och sista platsen som Lars Gustavsson Älghults JSK 141 (496) fick kämpa hårt för i en särskjutning mot Lars Erik Gunnarsson Habo JVF.

 

Skyttebaciller:

Jag kan inte låta bli att fundera över vad som gör att tre skyttar, en herre och två damer som tidvis bor under samma tak har lyckats ta sig till landslaget? Kan det vara luften eller vattnet i Deje med omnejd? Oavsett anledningen till dessa framgångar gratulerar jag er till landslagsplatserna Mia, Sara och Ove.

 

När tävlingarna var över hade vi i förhållande till 2010 års upplaga fått in hela 11 nya skyttar i landslaget 2011. Vi önskar alla nya och gamla välkomna i gänget.

Ni som är nya! Vi tar hand om Er!!!!!! Åk hem och träna på Du gamla Du fria!!!!

 

Klubben har genomfört tävlingarna på ett föredömligt och professionellt sätt vilket känns tryggt nu när Landskapen skall gå av stapeln just här på Forshaga J & SpSK

 

Lycka till med Ert arrangemang!

 

Grenledare Nordisk Trap

Bo Bergquist

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...