Hoppa till sidans innehåll

Danmark vann årets Landskamp i Nordisk Trap

19 AUG 2013 00:02
Danmark drog det längsta strået i årets landskamp som gick av stapeln i Köpenhamn. Det svenska landslaget samlades i Landskrona onsdagen den 7 augusti, där vi tränade på Saxtorps skjutbanor.
På kvällen höll ”lekmamman” Mia Gustavsson och ”lekpappan” Ove Lundström i en musikbingo, ingen vann men stämningen var på topp! Senare på kvällen checkade vi in på hotell Öresund där vi övernattade.
  • Skapad: 19 AUG 2013 00:02

Torsdagen den 8 augusti samlades vi åter igen på Saxtorps skjutbana för fotografering och för att invänta bussen som skulle ta oss till Köpenhamn.

Stämningen var på topp, det här skulle vi bara vinna! Norge är trots allt favoriter då man ser tillbaka på förra årets skytte då de var helt fantastiska. Men så skulle det inte bli i år!

Jag vill givetvis framföra ett stort hjärtligt tack till Olov Karlsson och Saxtorps sportskyttar för att vi fick utnyttja deras jättefina banor.

Kl 12:00 kom vår egen bussförare Göran Boo för att hämta upp oss inför resan till Köpenhamn, en resa på drygt 1,5 timmar. Alla var väldigt förväntansfulla och stämningen var på topp!

När vi anländer till Köpenhamn och deras skjutbanor så är det fruktansvärt varmt och klibbigt, kändes som om det skulle bli åska när som helst. Träningen genomfördes utan varken regn eller åska och alla var positiva och förväntansfulla inför vad som komma skulle!

Efter träningen så styrdes kosan mot hotellet som vi skulle bo på i helgen. Efter en gemensam middag på kvällen var alla väldigt trötta och gick till sängs tidigt för att fokusera på morgondagen.

2013-08-11 Niclas och ledare

Niclas Boo med ledare.

Fredagen den 9 augusti - Äntligen dags! Nu var vi på väg för att plocka hem guldet till Sverige igen! Efter flagghissning och nationalsånger så var det dags att dra igång tävlingen. Sverige började skapligt. Danmark hängde på, men Norge började släpa redan efter de första serierna. På eftermiddagen när vi summerade dagen så ledde Sverige med 14 duvor över Danmark och 53 över Norge. Det här skulle vi bara inte tappa! Tillbaks till hotellet för gemensam middag och lite lekar.

Lördagen den 10 augusti lämnade bussen hotellet kl 08:00 och man märke på vägen till banan var att det var väldigt tyst och alla var fokuserade på uppgiften som väntade. Tyvärr kanske det var lite för mycket tänkande bland vissa skyttar som gjorde att resultaten i de första serierna inte blev vad man hade förväntat.

När dagen summerades hade Danmark vänt på det hela och vann den totala landskampen med 13 duvor före Sverige med Norge på tredje plats.

2013-08-11 Damlag

1:a Helene Larsson. 2:a Mia Gustavsson. 3:a Sara Lundström.

Vår enda lagseger stod Damerna för, där Sara Lundström, Mia Gustavsson och Helene Larsson gjorde vad de skulle. Danmark tog sedan full pott i alla lagdiscipliner, men vi hade Niclas Boo och Helene Larsson som stod för ett fantastiskt skytte.

 Jag måste bara säga att jag är fruktansvärt imponerad av Niclas Boo, framför allt när han har en nervös busschaufför som springer runt hans ben hela tiden. Tack Niclas för uppvisningen du stod för!

2013-08-11 Niclas

Skandinavisk Mästare: Niclas Boo

Jag vill också passa på att hylla Helene Larsson som alltid är bäst när det gäller, starkt supportad av maken Glenn som också stod för ett bra skytte!

Jag vill gratulera och tacka Niclas Boo och Helene Larsson för deras individuella titlar samt hela landslaget för en strong insats!

Tyvärr räckte det inte denna gång, men vinner man tillsammans så förlorar man tillsammans!

Samtidigt vill jag även nämna Junioren Oscar Liljekvist som för första gången är med i Landslaget där han gör ett väldigt gott intryck både som kamrat och skytt, sådana behöver vi fler utav!

På kvällen var det Bankett där lagen samlades på Bakken, ett tivoli utanför Köpenhamn, där väntade både mat och dryck.

2013-08-11 Niclas efter 25a

Niclas Boo efter en 25:a.....och ni kan även se den nervösa busschauffören

Söndagen den 11 augusti gick resan hem till Sverige och samlingsplatsen Landskrona. Efter kramar och hejdå skildes skyttarna åt och körde var och en hem till sitt i vårt avlånga land.

Jag som ledare vill tacka alla skyttar och min ”hjälpreda” Gert Bryntesson för ett väldigt gott arbete. Nästa år tar vi nya tag igen.

 

Benny Hermansson

Grenledare

 

Resultstlista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...