Hoppa till sidans innehåll

Compak sporting

20 MAR 2015 16:08
Som vi tidigare informerat om har vi numera SM-status på Compak sporting, och vårt första SM kommer att gå av stapeln i Luleå på Sunderbyns jättefina banor. Nu tänker de flesta Sportingskyttar ”hur kan man lägga ett SM så långt norrut”?
  • Skapad: 20 MAR 2015 16:08

Ganska enkelt, Sverige är ett förhållandevis långt land vi har många föreningar i norr vilka också måste/ska få en chans att arrangera SM-tävlingar på samma villkor som föreningar längre söderut. SM kommer att skjutas på 150 duvor.

För att få delta i SM krävas att man skjutit minst 2 kvaltävlingar. Kvalen kommer att kunna arrangeras på enkelt sätt av de flesta föreningar, vad som krävs är minst 1 serie/25 duvor. Men det är inget som hindrar att kvaltävlingarna omfattar ett större antal duvor. Kravet är givetvis att kvalen skjuts enligt gällande Compak reglemente (uppdaterat 2015) som finns på www.skyttesport.se . I regelboken där finns beskrivet hur för banan ska konstrueras, kastriktningar, antal kastare och annat matnyttigt. Tävlingarna skall utlysas på www.lerduvor.com och på IndTA, där ni även hittar redan utlysta tävlingar.

Tanken med Compak har från Lerduvesektionens sida har varit att skapa möjlighet för de ”mindre” föreningarna att arrangera tävlingar. Man kan anordna en tävling en vardagskväll (det tar ca 25 minuter att skjuta 1 serie) under säsong. Givets är tanken också att öppna dörrar för de skyttar som vill åka utomlands för att tävla. Det skjuts mängder av Compaktävlingar runt om i världen och även i våra grannländer.

Internationella tävlingar hittar ni på www.fitasc.com klicka på Compak.

I dagsläget har Compak ingen grenledare, ingen egen budget och det kommer inte i nuläget att från sektionen satsas på några utlandsuppdrag, utan förhoppningen är vi skyttar/föreningar/sektion tillsammans jobbar för att vi får en trevlig tävlingsgren anpassad för alla, liten som stor. Tillsammans för vi skyttet framåt och löser eventuella problem längs vägen.

Har ni frågor/funderingar runt Compak får ni gärna kontakta mig på This is a mailto link eller slå en signal på 0709657332 eller fråga när vi träffas på någon tävling. Jag kommer säkert inte kunna svara på allt, men ingen fråga är för liten och det är bättre fråga en gång för mycket, och min uppfattning är att om vi tillsammans diskuterar så kommer vi säkert fram till en lösning. Skall försöka komma med info löpande.

 

Väl mött på tävlingsbanorna!

 

Hälsningar


Annelie

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...