Hoppa till sidans innehåll
VM 2011 landslaget fitasc sporting

Brons till de svenska seniorerna i fitasc sporting-VM!

18 JUL 2011 12:42
Det blev lagbrons till de svenska seniorerna i VM i fitasc sporting! Det stod klart efter söndagen, tävlingens sista dag, i franska Orville. Spanien knep VM-guldet före Italien och därefter Sverige.
  • Skapad: 18 JUL 2011 12:42

Seniorlaget bestod av Anders Bore, Johan Mårtensson, Martin Andersson och Roger Jarnald och det var en gedigen insats av dem alla som ledde till medaljen.

- De sköt fantastiskt bra, jag är jätteglad! Vi har jobbat jättehårt för det här, så vi är glada att vi har fått lite utdelning, säger grenledaren Derek Martin.

 

Höll ihop skyttet trots uselt väder

Tävlingen har kantats av dåligt väder med ösregn och blåst. Trots detta har skyttet fungerat väl. Anders Bores genomgående stabila skytte förde honom, med sina 188 poäng, till en delad åttondeplats, vilket är "fantastiskt bra" enligt Derek Martin. Avgörande var också att samtliga svenska seniorlagmedlemmar höll ihop skyttet väl den allra sista dagen, trots att vädret då var som allra värst.

 

En duva till godo

Herrarnas skytte i ovädret banade väg för tredjeplatsen i lagtävlingen, men det var på marginalen. Med totalt 727 poäng hade de hade EN duva till godo mot medaljfavoriten USA som snopna fick se sig själva hamna strax utanför pallen.

- Detta är första svenska seniorlagmedaljen i ett VM så det är jätteskönt! Det är så många lag och så tufft, så herrarna har gjort en riktigt bra prestation, säger Derek Martin.

 

Cirka 1200 deltagare från 36 länder deltog i detta VM som var det största någonsin inom fitasc sporting. Spanien som vann lagtävlingen för seniorer gjorde detta på 736 poäng, Italien blev tvåa med 733 poäng. Bästa skytt individuellt var fransmannen Christophe Auvret i seniorklassen, med sina imponerande 198 poäng.

 

Fina svenska placeringar även på dam- och juniorsidan

Lovande junioren Jonathan Hermansson visade verkligen vad han gick för under VM. Hans 179 poäng räckte till en fin delad sjätteplats i juniorklassen. En topp-tio-placering blev det också för Anna Jarnald som i damklassen knep niondeplatsen med sina 166 poäng.

 

KONTAKT

Derek Martin
Grenledare Fitasc sporting
070-219 44 44
This is a mailto link

 

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
08-699 63 73
This is a mailto link


Resultat hittar du på www.fitasc.com.

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...