Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Johansson

Bra skytte men stolpe ut vid världscupen i Lonato

09 MAJ 2012 13:10
Bra skytte, men stolpe ut. Så kan man säga efter den sista världscupen för året. Marcus Svensson i särskjutning till final, men till slut tog han placeringen utanför final i herrskeeten, Therese Lundqvist och Håkan Dahlby en duva från särskjutning till final i sina respektive grenar.
  • Skapad: 09 MAJ 2012 13:10

Foto ovan: Lerduveskytte är som synes populärt i Italien.

 

Trap damer

Pia Hansen inledde världscupskjutningarna i Lonato. Pia är fortfarande de där 4-5 duvorna från att blanda sig i finalstriden. Med sina 20,21,22 = 63 duvor hamnade hon på en 24:e plats bland de 63 startande. Pia har förmågan men det krävs betydligt mer hemmaträning för att hon ska nå kampen om finalplatserna.

Populär segrare blev brittiskan Abby Burton på 70+21 = 91 duvor.

 

Dubbeltrap herrar

Håkan Dahlby, som på träning dagarna innan visat att han ville vara med och kämpa om finalplatserna, sabbade tyvärr den chansen. Började som han tränat med 48 duvor och ett fint skytte. 47:an i andra serien var acceptabel men det fick inte bli någon sämre tredjeserie, därtill var konkurrensen för bra. Ett meningsutbyte med flera domare strax innan tredje serien ödelade dock sannolikt Håkans möjligheter att nå en final. Med förmodat blandat fokus fick han ihop 46 duvor i den tredje serien och det räckte inte till final. En duva ifrån särskjutning om en finalplats.

Segrade gjorde amerikanen Joshua Richmond med 144+49 = 193 duvor.

 

VC Lonato Therese L www

Foto: Therese Lundqvist nere på knä.

Skeet damer

Therese Lundqvist började fint med en klockren 25:a i första omgången av damernas skeet. Genomgående bra träffar väckte vissa förhoppningar inför fortsättningen. 23 duvor i andra serien och hon var fortfarande med i toppen. Inför den sista serien stod det ganska klart att hon skulle behöva en 24:a för en säker finalplats. Tessan började bra och var hel efter fyrans platta. Normalt så tappar hon högst en duva på resterande plattor. Så dock inte denna dag. Stundens allvar grep sannolikt tag i Tessan. Bom på inkommande femman och utgående sexan. Som om inte detta var nog. Åttan sköts samtidigt som det kom en störtskur. Bom på åttans låda gjorde att Tessa var en duva från att få skjuta särskjutning om sista finalplatserna. Synd med en sådan avslutning på en i övrigt bra skjutning. Nya tag nästa tävling.

 

Nathalie Larsson gjorde en smygcomeback utan att vara genomtränad. Tre gånger 22 duvor blev resultatet, något som med tanke på hennes träning inte är något att säga om.

 

Medaljtjuven slovakiskan Danka Bartekova, som ledde klart inför finalen, höll på att tappa segern genom att skjuta helbom på sexans platta. Hon redde dock ut det hela och vann på 74+21 = 95 duvor.

 

Skeet herrar

Liksom Tessan så spikade Marcus Svensson igen helt i morgonens första serie, en stabil 25:a. Niklas Ringborg hamnade i trassel på första seriens fjärde platta där han felaktigt fick en duva bortdömd. Niklas protesterade naturligtvis eftersom han var säker på sin sak. Efter en del palavrer fick han så sin träff men var uppenbarligen inte helt i balans utan tappade två duvor på fyrans platta. 21 duvor för Niklas som var helt bedrövad. Marcus andra serie sköts på en bana som döptes till ”raketbanan”. Tornduvor som hade rätt kastlängd, men var alldeles för snabba. Det gallrades rejält bland skyttarna vartefter de sköt på denna raketbana. Mängder med världsskyttar sköt runt 20 duvor. Marcus fick ihop 22 duvor vilket var klart godkänt. Efter första dagens två serier var den stora svenska överraskningen Henrik Larsson från Dannemora JSK, som fått ihop 47 duvor, samma antal som Marcus. Niklas hade 45 duvor.

 

VC Lonato Marcus inteenblick www

Foto:Två antaginister som inte bevärdigar varandra med en blick, Svensson och ukrainaren Milchev.

 

Andra dagen började såväl Marcus som Niklas med 24:or. Marcus fortsatte med ytterligare en 24:a och avslutade med en fin 25:a något som gjorde att han med 120 duvor hamnade i särskjutning om sista finalplatsen tillsammans med en grek och en cypriot. Den senare åkte ut efter fyra dubbléer medan Marcus höll ut ytterligare en dubblé innan han blev tvungen att kliva av. En fin sjundeplats dock för Marcus som därmed inkasserade sin andra topp-8 placering för året.

 

Niklas fortsättning på den andra dagen var inte rolig för honom. En 22:a i fjärde serien innan det var dags för avslutning på ”racerbanan”. 20 duvor där gjorde att han hamnade på för honom blygsamma 111 duvor. Henrik kunde inte riktigt hålla den nivå som han låg på efter första dagen utan tappade några duvor för mycket och fick 108 duvor.

 

Cyprioten Georgios Achilleos återställde ordning i skeetskyttet genom att vinna på 122+25= 146 duvor. Får se om han kan motsvara de förväntningar som han nu utsätts för inför det hemma-EM som går på Cypern om en vecka.

 

Text och foto: Claes Johansson

 

 

1.       Lerduveskytte är som synes populärt i Italien.

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...