Hoppa till sidans innehåll

Björnesund vann SM i skeet

14 AUG 2013 21:46
Efter stor dramatik och skytte i världsklass kan Andreas Björnesund från Oskarshamn numera titulera sig både Svensk senior och lagmästare i skeet efter det att tävlingen avgjorts i Torsby den 10-11 augusti. Damsegrare blev Nathalie Larsson, Dannemora och juniortiteln hamnade i Sörmland hos Oppundas Gustav Pettersson.
  • Skapad: 14 AUG 2013 21:46

2013-08-11seniorpall_sm

Andreas visade redan från start att han prickat toppformen genom att ta ledningen efter första dagen. Han fortsatte sedan under avslutningsdagen med stabilt skytte och säkrade segern i grundomgången med utmärkta 121 träffar.

Med sig till semifinalen fick han rutinerade Niklas Ringborg, Valdemarsvik, Henrik Roslund, Landskrona-Saxtorp, Edvin Moberg, Oppunda, Stefan Nilsson, Trelleborg och Per Fogelberg från Fagersta.

Andreas och överraskningen Edvin Moberg, som ju egentligen är junior men som anmält sig i seniorklassen, träffade båda maximala 16 duvor i semifinalen och var därmed klara för guldmatchen. Stefan Nilsson och Per Fogelberg träffade 15 duvor vardera och fick därmed göra upp om bronset. Även Henrik och Niklas sköt riktigt bra men den här dagen räckte det inte med 14 resp. 13 träffar för att gå vidare.

 

Bronsmedaljen hamnade till slut i Skånsk ägo efter en stenhård kamp där Stefan till slut vann efter särskjutning. Det var även ovisst in i det sista om var guldet skulle hamna men när Andreas avslutande med 2 dammoln så var saken klar och vinsten kunde skrivas till 14-13 i guldmatchen.

2013-08-11dampall_sm

Endast 4 damer medverkade men det förtog för den skull inte deras prestationer. Helena Lundberg, Oppunda stod för en stark avslutning och pressade Nathalie i kampen om segern men med både rutin och skicklighet så kunde den erfarna Dannemoratjejen till slut bärga segern med 15-10 i den avslutande matchen.

 

2013-08-11juniorpall_sm

Flera fina insatser visade även våra ungdomar upp när medaljerna skulle fördelas i juniorklassen. Semifinalfältet bestod av Gustav Pettersson, Oppunda, Martin Rogne, Forshaga, Robin Helgosson, Vedum, Anders Ockelfelt, Uppsala, Daniel Samrell, Tierp, samt Tomas Lundkvist, Arvika.

Gustav och Martin gjorde till slut upp om de ädlaste medaljerna i en högklassig final där den förstnämnde inte missade någon medan Martin tappade 2 duvor. 16-14 må sägas vara mycket bra skjutet av båda och visar att det finns en god återväxt i svenskt skeetskytte.

2013-08-11lagpall_sm

I lagtävlingen sågs Oskarshamns JSK som tämligen överlägsna segrare efter att träffat 347 duvor. Därmed blev Andreas Björnesund dubbel guldmedaljör och med sig i det segrande laget hade han Rikard Lagergren och Christer Isaksson. Landskrona-Saxtorp JSK lade beslag på silvret och Fagersta JSK åkte hem med bronsmedaljerna.

 

Det bjöd på fina skytteförhållanden under hela tävlingen men lagom till semifinalerna drog dock ett regnväder fram, det hindrade dock som sagt inte skyttarna från att prestera toppresultat.

 

Avslutningsvis så passar jag på att återigen gratulera alla medaljörer.

Ett stort tack till Torsby JSK med Mats Björn i spetsen som fick till ett perfekt arrangemang, med välskötta banor, väl fungerande sekretariat och servering. Trevligt bemötande och hederlig Värmländsk gästfrihet gjorde att vi alla stortrivdes.

 

Mvh. Christer Svensson.

 

Resultatlista (http://public.indta.idrottonline.se/ViewPdfResult.aspx?id=965)

Artikel från Nya Wermlands-Tidningen (http://nwt.se/sport/article1357306.ece)

Artikel från Katrineholmskurire(http://kkuriren.se/sport/lokalsport/1.1873341)

Rankinglista

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...