Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Warg Angelica Jansson, EM Serbien 2011

Angelica bästa svenska i damernas EM-skeet

09 AUG 2011 13:26
Det blev varken medaljer eller finalplatser för svensk del när damernas skeet avgjordes. Men Angelica Jansson gjorde en fin återkomst i mästerskapssammanhang, när hon sköt 69 av 75 i damernas skeet under tisdagen och därmed slutade på sextonde plats. Therese Lundqvist hade hoppats på mer än sina 68 och Nathalie Larsson hade en bra dag, om man bortser från platta fyra.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:26

- Jag är jättenöjd och glad. Det känns jätteskönt att jag lyckas skjuta så här pass bra och kunde hantera skjutningen. Jag har inte erfarenheten från så här stora tävlingar men jag har lyckats jobba hårt och det har gått vägen, säger en leendes Angelica Jansson minuterna efter att hon träffat sista duvan i sin runda.


EM Serbien 2011 Angelica Jansson skjuter

Angelica, som varit ifrån mästerskapsscenen internationellt några år, gjorde comeback med bravur med sitt stabila skytte.

- Jag har jobbat hårt alla serier och det kändes jättebra. Och jag har en helt annan känsla än sista stora tävlingen jag var med, säger hon.

 

Bra skytte hela året

Angelica Jansson, nybliven SM-vinnare, skulle ha skjutit världscupen i Maribor för några veckor sedan. Men på grund av att flygbolaget skickade hennes bössa fel, fick hon i stället titta på tävlingen från sidan. Lagom till EM var bössan med som den skulle och skyttet fungerade, precis som tidigare i år:
- Jag tycker att det har känts bra hela året, så det var kul att bli uttagen och lyckas skjuta bra. Och det är jättekul att vi har ett lag, det har vi inte haft på många år.

 

Therese inte fullt så nöjd

Therese Lundqvist hade höga förhoppningar inför mästerskapet och var därför besviken efter sina 68 poäng och plats 24.
- Jag började bra, slutade helt okej, men mitten vill jag gärna bara glömma, säger hon med en suck.


Therese inledde med en fin serie där hon träffade 24 av 25 duvor. I mittenserien fick hon 21 och därmed var finalchansen tappad:
- Jag fegade ur lite där på mitten, ville säkra lite och det går inte. I stället för att skjuta i första läget försöker man vara noga och sikta och det är inte bra, inte med mitt skytte i alla fall, säger hon.

 

Om det inte vore för platta fyra...

- Om man tar bort station fyra från den här tävlingen så blir det ganska bra, säger Nathalie Larsson efter sista skjutrundans slut.

Just fyran var Larssons olycksstation denna EM-dag, hon tappade totalt nio duvor på just stationen under de tre rundorna. Olyckligt för Nathalie, eftersom hon i övrigt visade upp ett bra skytte.

- Jag har inte träffat min tränare på sistonde och då är det på fyran det märks direkt. Men jag är glad att jag lyckades hålla ihop serierna ändå. Det är lätt att man, efter att ha missat flera där, tappar allt och får typ 15. Man får jobba hårt på slutet, för det ska gå ihop.

 

Nathalie fick till slut ihop 63 och slutade på plats 40.

 

Laget fick ihop 200 poäng och slutade nia i lagtävlingen.


Kommentarer efter tävlingen kan du höra på Radiosportens hemsida.

 

 

KONTAKT

Josefin Warg
Kommunikatör Svenska Skyttesportförbundet
076-784 96 00

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...