Hoppa till sidans innehåll

Andreas Norlén vann dubbelt på test 3 & 4 i Ol-trap

17 MAJ 2015 18:51
Landslagstest 3 och 4 i olympisk trap avgjordes i helgen på Hässleholmsortens JSK fina skytteanläggning. Vi var fjorton skyttar som på lördagen bjöds på hyfsat väder med lite blåst men ingen sommarvärme precis.
  • Skapad: 17 MAJ 2015 18:51

Men de snabba och något hårda duvorna visade sig svåra att få i sönder. Hässleholm är enligt de erfarna trappskyttarna en svårskjuten bana där bakgrunden tillsammans med den turbulenta vinden mellan vallarna ställer till problem. Lägger man då till lite hårda duvor och en del skyttar som lägger mer fokus på hur svårt det är än på duvorna, så blir resultaten låga. Men det är klart att om man ser att det rycker till i duvan utan att den går sönder så är det lätt att tappa fokus.

Efter grundomgångens 100 skott så låg Rickard Andersson i topp på 83 träff. Efter honom på 82 träff fanns Martin Jansson på 82 träff. Lördagens final sköts med de internationella reglerna och efter guldfinalen så fick Rickard Andersson nöja sig med andra platsen, slagen av Andreas Norlén som efter en jobbig grundomgång sköt klart bäst i finalerna. Trea blev Per Forsström.

På söndagen var förhållandera klart tuffare för de 16 tappra skyttarna. Ihållande hård blåst med rejäla regn- och hagelskurar. Det är inte lätt att koncentrera sig när tunnor och tomhylsor blåser runt bland plattorna. Inte ens resultattavlan klarade sig från blåsten utan for i backen minst en gång. I dessa tuffa förhålande sköt Andreas Norlén helgens högsta grundresultat på 84 träff. En bedrift enligt min mening! Med detta var han tio duvor före tvåan Rickard Andersson. Finalen denna dag sköts med de gamla reglerna. Här fortsatte Andreas i stor stil och fick ihop 18 träff. Med detta vann han stort före Rickard och tredjeplatsen gick till Fredrik Palm.

Till sist vill jag tacka Hässleholmortens JSK för en bra genomförd tävling!


Stefan Nilsson

Grenledare Trap & Skeet

 

Länk till resultatlista

Rankinglista efter test 4

Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...