Hoppa till sidans innehåll

Andreas Norlén svensk mästare i Olympisk Trap

11 AUG 2015 15:58
Hisingens JVK stod som värd för årets SM i olympisk trap. På deras fina bana var det 28 man som kämpade om medaljerna helgen den 8-9 augusti. Förutsättningarna var fina med bra väder, och det visade sig på resultaten.
  • Skapad: 11 AUG 2015 15:58

Hela fem 25:or sköts och bästa resultatet blev Andreas fina 117 träff.

Efter grundomgångens fem serier stod det klart att förutom Andreas så gick även Erling Carlsson, Benny Törnblom, Niklas Granqvist, Martin Jansson samt Rickard Levin-Andersson till semifinal.

I semin fick Niklas och Benny se sig besegrade och tog därmed femte- respektive sjätteplatsen. Martin och Rickard fick kämpa vidare om bronsmedaljen. Samt Andreas och Erling gick till guldfinal.

I denna guldfinal sköt de båda herrarna mycket bra med 14 träff vardera av 15 möjliga. I den efterföljande särskjutningen tog Andreas och visade vem som var bäst och knep guldmedaljen. Medan Erling fick nöja sig med silver.

2015-08-09 Pallen

 

Rickard började tungt i bronsfinalen med ett par bom och kom sedan aldrig ifatt Martin som slutade med 13 träff av 15. Därmed blev Martin bronsmedaljör.

Kampen om lagmedaljerna blev en jämn strid där till sist Uppsalas lag 1 stod som svenska mästare. En träffad duva mer än Skepplandas lag 1 på andra plats. Bronsmedaljörer blev hemmaklubbens förstalag.

2015-08-09 LagPallen

 

På lördagskvällen bjöd Hissingens JVK alla deltagare och familjemedlemmar på Figges grillade hamburgare. En mycket trevlig tillställning med god mat och glada miner. Efter maten höll trappens spelarråd ett möte med alla deltagarna där årets upplägg av testtävlingarna utvärderades. Man fann att detta upplägg med dubbeltester á 100 skott fungerat bra och kommer att även skjuta så nästa år. Med förrändringen att höja staravgiften något så man kan dela ut något litet i pris till segrarna.

Fredrik Palm meddelade att han hoppar av spelarrådet och mötet valde då in Erling Carlsson som ny medlem. Vi får hälsa Erling välkommen och samtidigt tacka Fredrik för sin insats det gångna året.

Till sist vill jag från lerduvesektionen tacka Hisingens JVK för en bra genomförd tävling och jag ser fram emot att få åka dit snart igen på rankingfinalen den 5-6 september.

Stefan Nilsson

Grenledare


Skribent: Lars-Eric Söderberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...