Hoppa till sidans innehåll

Andra raka skeetsegern för Stefan Nilsson

05 JUL 2011 04:09
Stefan Nilsson, Trelleborgs JSK, visade åter igen upp ett fantastiskt skytte när han i helgen vann Landslagstest 3, tillika Sweden Grand Prix på Landskrona – Saxtorps lerduvebanor i västra Skåne.
  • Skapad: 05 JUL 2011 04:09

Med 148 duvor av 150 möjliga stod han som segrare med två duvors marginal till Henrik Jansson, Torsby JSK och Niklas Ringborg, Valdemarksviks SpSK. Därmed följde han upp segern i Torsby med ytterligare en triumf.

 

Efter lördagens inledande 75 duvor hade Stefan ledningen efter att endast bommat en duva, men det var tätt i toppen av resultatlistan så utgången var ännu oviss i seniorklassen då flera skyttar presterat bra och skjutit höga resultat.

Edvin Moberg, Oppunda JSK, hade däremot kopplat greppet bland juniorerna. 66 träffar var fem fler än vad andraplacerade hemmaskytten Anton Jönsson mäktat med.

 11-07-03 Nathalie GP i Saxtorp 

Nathalie tillbaka på allvar

Damerna skjuter två tävlingar á 75 duvor på våra landslagstest och här visade Nathalie Larsson, Dannemora JSK, att hon börjar hitta tillbaka till sitt vägvinnande skytte. Hon vann helgens första tävling med 66 träffar. Angelica Jansson, Haninge, landade på 64 duvor och Bredareds Ulla Samuelsson kom 3:a med 61 fullträffar.

 

Finaldagen

På avslutningsdagen fortsatte Stefan med skytte i världsklass, 49 träffar och sammanlagt 123 duvor i grundomgången gjorde att han gick in som ledare i finalen. Övriga finalister var Henrik Jansson och Niklas Ringborg som skuggade med 122 träffar, Markus Svensson, Saxtorp låg 4:a med 118. Leif Fogelberg, Fagersta JSK och undertecknad hade mäktat med 116 och slank på det med i finalfältet.

 

För ovanlighetens skull blev det inga omkastningar i finalen utan alla höll sin placering i resultatlistan. Stefan fortsatte med perfekt skytte och sköt maximala 25 träff och landande i och med det på ett resultat i absolut världsklass: 148 träffar. Det fick dock tas till en rafflande särskjutning om 2:a platsen mellan Henrik Jansson och Niklas Ringborg. Först efter den elfte dubblén kunde Henrik koras som segrare i den bataljen.

 

I juniorklassen tog Anton Jönsson in något på Edvin Moberg under söndagen men avståndet från första dagen var för långt så Edvin kunde hålla undan och avgå med segern. Angelica Jansson triumferade i, för helgen, damernas andra tävling. 66 duvor var tre fler än Saxtorps Rebecka Johansson och Natalie Larsson.

 

07-03 Pallen i Saxtorps GP 

Från vänster tvåan Henrik Jansson segrarande Stefan Nilsson samt trean Niklas Ringborg.

 

VM i Belgrad

Därmed var årets 3:e Landslagstest genomförd och rankinglistan har fått en struktur där man ser vilka som i det långa loppet är årets bästa skyttar. I och med att denna tävling genomförts togs det landslag ut som kommer att representera Sverige i september på VM i Belgrad.

Sedan tidigare var damlaget fastställt med Nathalie Larsson, Therese Lundqvist och Angelica Jansson. Även Henrik Jansson var uttagen sen tidigare och han får nu sällskap av Stefan Nilsson och Niklas Ringborg.

Jag ser med tillförsikt fram emot vad dessa fantastiskt duktiga damer och herrar kommer att prestera på kommande internationella mästerskap. Lycka till önskar Jag och alla era skyttekamrater i detta avlånga land.

 

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka Landskrona-Saxtorps JSK för ett väl genomfört arrangemang. Mycket arbete hade lagts ned för att tävlingen skulle kunna genomföras på det perfekta sätt som skedde. Servering, marktjänst och inte minst prisbordet var av absolut högsta klass.

Vad jag kommer att ta med mig efter denna helg är naturligtvis Stefans fenomenala prestation och den fantastiska särskjutningen som Henrik och Niklas bjöd på. Det var bland det ”värsta” jag sett och visar på oerhörd mental styrka hos dessa unga skyttar. Vem vet, nästa gång kanske det är en kvotplats till OS som står på spel i en sådan batalj.

 

Härnäst är det SM i Katrineholm som står på programmet här hemma, men innan dess skall Världscupen i Maribor avgöras. Vi håller alla tummar vi har för våra skyttar som deltar där.

 

/Christer Svensson

 

Resultatlista

 

Rankinglista

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...