Hoppa till sidans innehåll

Aktiv helg i Stockholm

18 NOV 2019 15:31
Helgen den 15-17 november hade Lerduvesektionen två olika aktiviteter på Idrottens Hus i Stockholm. Det var en tränarutbildning i skeet och ol-trap samt ett juniorläger med teori och skyttesimulator.
  • Skapad: 18 NOV 2019 15:31

Tränarutbildningen drog igång strax före lunch fredagen den 15:e och höll på fram till eftermiddagen på söndagen den 17:e. Det var 10 deltagare från Boden i norr till Småland i söder som deltog på denna utbildning som leddes av Malcolm Allen från Storbritannien. Malcolm ledde deltagarna genom skyttetekniken från färdigställning till efter skottet är avklarat. Han pratade också om coaching biten såsom kommunikation och olika personlighetstyper. Efter dessa tre tuffa dagar var det 10 trötta men nöjda deltagare som åkte hem med en hel del nya kunskaper men också med en konfirmation att de har varit inne på ungefär rätt spår tidigare.

På juniorlägret blev det lite manfall på grund av sjukdomar och lite andra omständigheter. Men det blev en bra helg ändå. Syftet med denna helg var att ge dessa juniorer inspiration och hjälp med planering och målsättning inför nästa tävlingssäsong. Vi gjorde tillsammans en prestationsprofil där vi som grupp gemensamt kom fram till ett antal färdigheter en riktigt bra skytt behöver ha inom teknik, fysik och mentalt. Detta arbetade vi fram med hjälp av brainstorming. Dessa färdigheter poängbedömde vi och sedan fick deltagarna skatta sig själva var de befinner sig idag. Detta ger juniorerna en bra bild på var de befinner sig och vart de behöver ta sig. Det ger också en hjälp i vad man behöver arbeta på och planera in i sin försäsong. Vi pratade också om planering och målsättning och la även till en liten stund på sponsring och bidrag. Till min hjälp med dessa junioraktiviteter hade jag Therese Lundqvist som kunde bidra med mycket bra och mindre bra erfarenheter från hennes karriär.

Vi var också och testade på skyttesimulatorn True Clays där juniorerna fick en eftermiddag med skytteträning. Det visade sig att de kom fort in i det och de började skjuta precis som på banan. I denna simulator kan man se direkt efter skottet hur piprörelsen var och man får en bra feedback på vad som skedde den första rörelse tills att skottet gick. Även deltagarna på tränarutbildningen fick känna på denna simulator under någon timme. Jag riktar ett stort tack till Tru Clays och Stefan von Stein som ställde upp och hjälpte oss.

 

Stefan Nilsson
Grenledare
Skeet och ol-trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...