Hoppa till sidans innehåll

125 träff för Marcus i Köpenhamn och trippel damseger på Åland

19 JUN 2017 20:32
Marcus Svensson har gjort det igen. Han tangerade sitt eget svenska rekord och träffade alla 125 duvorna i grundomgången på Köpenhamns GP i skeet. Han var också starkast i den tuffa finalen och tog därmed hem segern.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2017 09:57

Vi var hela 24 svenska skeetskyttar som deltog i årets upplaga av denna trevliga tävling på Amager i Köpenhamn. Vi möttes av fint sommarväder och en fantastisk skytteanläggning.

Startfältet på 71 deltagare delades upp i klasserna Elit, A och B efter fyra skjutna serier. Då lottades en serie bort av dessa och fältet delades in i tre lika stora grupper efter resultatet av de tre kvarvarande. Det blev serie fyra som lottades bort. Sedan la man till den bortlottade fjärde serien igen och sköt också den femte.

Marcus fick med sig sin landslagskompis Stefan Nilsson in i elitfinalen. Där mötte de fyra starka danska skyttar som bjöd på hårt motstånd. Vid den andra elimineringen när finalisterna har skjutit 15 dubbléer (30 duvor) hade Stefan bara tappat två duvor men fick trots bra skytte, men på grund av sämre grundomgång lämna finalen, på placering fem. Marcus klarade sig ända fram till guldmatchen där det bara var han och Emil K. Petersen kvar. Inför de två sista dubbléerna på platta 5 låg Marcus en duva efter Emil. Men Marcus fyllde denna platta och satte press på dansken. Denna press visade sig vara för stor för honom då han missade båda duvorna i den sista och avgörande dubblén. Därmed stod Marcus som segrare efter en spännande final.

I klass A hade vi tre svenska skyttar, Johan Svahn, Mattias Andersson och Urban Söderholm. Här visade Johan hur man skjuter dubbléer och tog hem segern rätt så överlägset med 52 träff av de 60. Mattias knep fjärde platsen medan Urban fick nöja sig med den sjätte.

                  

Till B-klassens final tog sig också tre svenskar. Peter Rocksjö, Mathias Garpenblad och Mikael Jonsson. Här visade sig norske Ole Henrik Gusland vara för svår. Men Peter och Mathias tog sig upp på pallen på andra och tredje plats. Medan Mikael blev sexa.

Extra kul på denna tävling var att följa de fem svenska juniorerna. De visade att de har kapacitet och bra teknik då de sköt ett antal fina serier. Oscar Isaksson från Trelleborg sköt sin första 25:a på tävling och fick ihop 111 träff. Alfred Jönsson, Robin Helgosson och Johan Svahn toppade alla tre på 24 serier medan Isac Parkner toppade med en 23 serie. Alfred, Oscar, Isac och Johan har ett antal år kvar som juniorer och jag är övertygad att de kommer att höja sina resultat framöver. Det ska bli kula att följa dem.

Resultat m.m: https://da-dk.facebook.com/Skeet4you-1736682573253329/

Alandia GP i skeet

Det var även en GP tävling i skeet på Åland denna helg. Där visade våra skeettjejer sina framfötter och tog hem en trippelseger. Therese Lundqvist segrade efter en finalkamp före Victoria Larsson och Mathilda Johansson. Grattis tjejer! Och även här har vi en junior som det ska bli kul att följa. Mathilda sköt sin första 23 serie på tävling och höjde sitt personbästa över fem serier.

Resultat: http://www.sportskytte.ax/hagel_sektionen/resultat/article-41160-59014-20170618-alandia-grand-prix

Stefan Nilsson

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...