Hoppa till sidans innehåll

Lyckat landslagstest i Olympisk trap

10 MAJ 2022 18:35
Det blev en lyckad tävling med några höga resultat, bra förutsättningar och ett förhållandevis stort startfält i Uddeholm helgen den 7–8 maj.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2022 18:35

Medan andra lerduvediscipliner visar ett lite sjunkande deltagarantal på grund av ökande kostnader och sviter efter pandemin visar den olympiska trapen en ökande trend så här långt på året. Startfältet på den första landslagstesten för året var ca. 50% större än motsvarande tävling 2019, innan pandemin. Framför allt har antalet damer och juniorer i startfältet ökat vilket är intressant och jättekul. Detta bådar gott för denna disciplinen i framtiden.

Tävlingen sköts i klasserna herrsenior, junior och dam och det nya finalformatet användes i samtliga klasser. Högsta resultat i kvalet stod landslagsskytten Rickard Levin Andersson från Skepplanda för. Rickard fick ihop hela 119 träff av 125 möjliga. Han visade upp en hög och jämn nivå hela helgen. I finalen fick han sig dock en match av två andra duktiga skyttar och han fick nöja sig med en tredjeplats. Segrare i herrseniorklassen blev Eje Karlsson från Skepplanda. Han och Andreas Norlén från Uppsala sköt helt jämt i medaljfinalen och fick säras i en shootoff. Där var Eje den starkare och Andreas tog då hand om andraplatsen.

Även i dam-klassen blev finalen en hård kamp där hemmaskytten Jenny Lundh till slut tog hem segern en duva före tvåan, Camilla Berntsson från Skepplanda. Trea på pallen var en annan Camilla från Skepplanda med efternamnet Andreasson.

Juniorfinalen fick också avgöras i en shootoff efter en jämn final. Starkast på slutet var Skepplandas Emil Öien som tog hem segern före hemmaskytten Simon Jansson. På tredjeplats hittade vi Evald Kullander från Skepplanda.

Jag vill tacka alla skyttarna och Uddeholms Jaktskytteklubb för en trevlig helg och ett bra arrangemang.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...