Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 2 i olympisk trap

13 JUN 2022 22:25
Helgen den 11–12 juni stod Gyttorps SSK som värd för landslagstest 2 i olympisk trap. Det var 22 skyttar som kämpade för att träffa så många duvor som möjligt.
  • Skapad: 13 JUN 2022 22:25

Tyvärr hamnade inte resultaten på den nivån som vi alla hade hoppats på och det är många som behöver tänka igenom vad som gick fel och lära sig av det.

Tävlingen i sig flöt på rätt bra med några få störmoment. Under lördagen var det en del kross från några av kastarna och utöver det så avbröts hela tävlingen i 45 minuter av en polisinsats då de letade efter en försvunnen person som de misstänkte kunde finnas i skogen framför skjutbanan.

På söndagen havererade en av kastarna. Men efter en kämpainsats från arrangörsklubben och ett antal av skyttarna var den havererade kastaren snart utbytt mot en skeetkastare och tävlingen var igång igen efter knappt en timme.

Bäste skytt denna helg var Rickard Levin Andersson som fick ihop 111 träff. Rickard sköt en mycket bra andradag och en fin final tog hem segern före Erling Karlsson på andra plats. Tredjeplatsen tog Robin Lindholm hand om.

I juniorklassen var Simon Jansson bäst i finalen och med det knep han segern. På andra plats hittade vi Emil Öien och trea var Evald Kullander.

Jenny Lund var bästa dam både i grundomgången och i finalen då hon tog hem segern före Camilla Berndtsson och Anna Eklund.

Tillbaka till den låga resultatnivån. Jag hörde ett antal personer (både skyttar och familjemedlemmar) prata om att banan var svårskjuten och enligt min erfarenhet blir det inte lättare att träffa duvorna när fokus hamnar på svårigheterna istället för på möjligheterna.

Om en bana är lite annorlunda och mer utmanande än vad en skytt är van vid då behövs det högt självförtroende för att skjuta bra. Ingen ökar sitt självförtroende genom att höra eller prata om att banan är svår av den ena eller andra anledningen.

Det är inget fel i att påpeka olika utmaningar och leta lösningar på dessa utmaningar. Men att fokusera på svårigheter och vara nöjd med ett halvbra resultat bara för att banan är ”svårskjuten” tycker jag är fel.

Om du som skytt nu tänker tillbaka på tävlingen i helgen och känner att du hade svårt på grund av något annorlunda på denna bana eller någon annan orsak. Fundera då på vad du kan göra i din teknik eller ditt utförande för att underlätta ditt skytte vid liknande framtida utmaningar.

Oavsett orsak till den låga resultatnivån så tror jag att vi alla kan lära oss något av helgens tävling och komma starkare ur den. Det är bara att fortsätta kämpa och träna smart så kommer resultaten igen.

Jag vill rikta ett tack till Gyttorps SSK och alla hjälpsamma skyttar som fixade så att tävlingen flöt på trots lite tillfälliga bekymmer.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...