Hoppa till sidans innehåll

Elitgruppen sporting

23 FEB 2022 11:14
Vi har bildat elitgruppen för att kunna jobba lite mer långsiktigt med skyttarna som är uttagna, åtminstone ett år åt gången.
  • Skapad: 23 FEB 2022 11:14

Detta för att vi ska kunna ge en mer riktad stöttning till denna grupp och de ska kunna hjälpa varandra med teknik och tankar kring skyttet, allt för att föra skyttet framåt i Sverige.

Vårt mål är att kunna ta medaljer både individuellt och i lag på de stora mästerskapen i alla sportingdisciplinerna.

Hur tar man sig dit?

Elitgruppen kommer att ses över varje höst och skyttar som inte riktigt lyckats innevarande år kan bytas ut och nya skyttar som är på väg upp komma in. Det nya rankingsystemet kommer vara vägledande i utvärderingen men inte allena rådande. Vi väger in mycket så som vilken inställning skytten har till sin satsning, träningsdos, hur de fungerar i grupp mm.

Hur många är i elitgruppen?

Inför 2022 består elitgruppen av 24 personer, vi har ökat på antalet i år men har som mål att vara ca 20 personer fördelat på ca: 10 herrar, 5 damer och 5 juniorer, antalet kan variera mellan åren.

Rankinglista

Vi lanserar ett nytt rankingsystem i år där man kommer att kunna tillgodoräkna sig poäng ifrån olika sportingdiscipliner. Orsaken till att vi inte har en rankinglista till varje disciplin är att då skulle vi behöva ha 4-6 st tävlingar i varje disciplin vilket ger 12-18 st tävlingar per säsong, då finns det inte mycket utrymme för andra tävlingar med vår korta säsong.
Grundtanken med det nya systemet är till exempel att en skytt ska kunna se hur de ligger till i de olika disciplinerna. För att komma högt på rankingen i Compak behövs 6st tävlingar dock minst 3st Compak, samma på ESP. Fitasc återkommer vi med under året.

När vi skjutit ett antal tävlingar kommer vi att utvärdera om en poäng i Compak ska vara värd lika mycket som en poäng i till exempel ESP. När vi tittat på resultat från tidigare år så tenderar det att vara något högre resultat i Compak, vi återkommer med hur det blir under 2022.

Rankingsystemet kommer att utvärderas under och efter 2022 och kan komma att ändras om vi ser något som är fel.

Var skjuts de rankingrundade tävlingarna?

Vi kommer att utse ett antal tävlingar i de olika disciplinerna löpande under året allt eftersom klubbarna lägger ut tävlingar på IndTa. För att hålla nere resekostnaderna för deltagare vill vi peka på många tävlingar runt om i Sverige. Om ni tycker att det arrangeras för få, så hjälp oss att påverka klubbarna så att det arrangeras många tävlingar vilket gynnar oss alla.
SM:en är tävlingar som givetvis kommer att vara med.

Kvalité

För att försöka hålla en bra kvalité på de tävlingarna kommer vi ha koll så att snittet på dessa tävlingar inte avviker för mycket åt något håll utan att svårighetsgraden är på en normal nivå.

För att räknas som rankinggrundande måste en ESP och FSP tävling bestå av minst 100 duvor och en Compak minst 75 duvor.

Läger

Vår målsättning är att ha minst 2st träningsläger per säsong med olika inriktning, till exempel kost, fysträning, mentalträning, skytteteknik, mm

Hälsningar
Roger & Henrik

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...