Hoppa till sidans innehåll

Nordic Ranking Final i Horsens Danmark

28 SEP 2010 14:32
Många framgångar på Nordiska Ranking Finalen som nu i helgen avgjordes i Danmark. Vi visade verkligen att Sverige är att räkna med, dam skeeten t.ex. gladde oss med trippel svenskt på pallen.
  • Skapad: 28 SEP 2010 14:32

Vi var sammanlagt 18 stycken skyttar, sju Trap respektive elva Skeet, som begav oss till vår granne i syd för att skjuta Nordiska Ranking finalen. För vissa blev det via Malmö och bron, men för de flesta blev det en lång och avslappnande resa via båt från Göteborg. Niclas Ess som var ledare denna gång, fixade med allt under resans gång och såg till att vi hade det vi behövde.
Banorna uppskattades av både trap - och skeet skyttar, enda minus var dock att de bara hade en bana för respektive gren. Vilket betydde långa väntetider mellan serierna.
Det blev trippel svenskt på prispallen i damernas skeet. Högst upp stod Therese Lundqvist följt av Rebecka Johansson och Frida Säldegård. Rebecka gjorde en helt fantastisk tävling då hon slog nytt personligt rekord med 68 duvor och 22 i finalen.
Frida som fortfarande är junior och har många år framför sig, deltog som senior under denna tävling så att Sverige kunde ställa upp med ett damlag. Men tyvärr visade det sig att det inte blev tillräckligt många deltagare för en lagtävling.
Efter en rafflande skeetfinal, där Jesper Hansen, Danmark total vann seniorernas avdelning, så blev det en spännande särskjutning mellan Per Swenson och Christer Isaksson, om tredje och fjärdeplatsen. Tre dubbléer sköts innan Per till slut stod som segrare.


Per Swenson och Christer Isaksson tog Mats Björn hem ett lag-silver endast en duva efter Danmarks lag 1.

 

Bland trap-skyttarna tog sig tre av seniorerna in i finalen, där var det Fredrik Palm som lyckades allra bäst. Han gick in i finalen som fyra men efter en mycket bra final sköt han upp sig i till en tredje och gick därmed om sin landsman Johan Johansson. Andreas Ivarsson som också tog sig till finalen lyckades dock inte att avancera i placeringarna.


I trapens lagtävling tog sig Sveriges lag 1 som bestod av Johan Johansson, Andreas Ivarsson och Andreas Norlén, upp på pallen som trea. Killarna var endast fyra duvor efter Danmarks lag 1.


Trap-junioren Rikard Andersson sköt till sig en tredjeplats.
Tack till Danmark som arrangerade en mycket bra tävling och ett stort Grattis till alla medaljörer.

Se Resultat

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Tävlingsavgiften är höjd till 40:- per start

Bankgiro för tävlingsavgiften        "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link