Hoppa till sidans innehåll

Lag SM Nordisk Trap – Alvesta

23 AUG 2010 21:25
Jämnheten inom laget avgjorde Lag SM i Alvesta 93+93+93 = 279 träff blev vinnarlagets individuella siffror! Deltagarantalet med 22 lag får anses om ett litet uppsving för lag SM, men vi hoppas på ytterligare en ökning inför nästa säsong. Jag se helst att samtliga landslagsskyttar från årets landskamp bör delta i ett Lag SM.
  • Skapad: 23 AUG 2010 21:25

Skyttarna mötte ett oklanderligt skjutväder under den största delen av skjutningen men de riktigt höga resultaten uteblev. Endast 4 av 66 deltagare nådde över 94 träff

Arrangerande klubb Alvestad genomförde tävlingen klanderfritt från början till slut.
En speciell eloge för det förarbetet med inmätning av banorna som nedlagts i samråd av Fridafors eldsjälar Mikael, Jonny och Kjell Åke.

Tävlingen var en svajig historia från början till slut. Fridafors kopplade greppet tidig med en 70 serie tätt efter kom två lag på 69 träff Hässleholm och Alvestad.
I andra omgången ville Falken (lag 1) blanda sig i leken, efter första omgångens 66 träff slog de till med en 73 runda och blandade sig därmed i toppstriden. Skepplanda och Fridafors kontrade med varsin 72 :a varpå det började utkristallisera sig vilka lag som skulle slåss om medaljerna.
Efter tredje rundan var distansen fram till tredje platsen i praktiken omöjlig att nå. Skepplanda hade 212, JSK Falken 210 och Fridafors 209. De hade likt tåget ångat på till sina tätpositioner men nu var det dags för en rafflande slutduell mellan de tre främsta
Helt klart spelade den tilltagande vinden och kanske även nerverna in under den avgörande omgången. Men Skepplanda spädde ändå på med en 67 runda, JSK Falken med en 65 runda och Fridafors en 65 runda, därmed stod det klart att 2010 års SM vinnare i lag heter Skepplanda.
Det vinnande laget bestod av Lennart ”Töfflan” Andersson ,Benny Hermansson och Anders Jonasson. Vi gratulerar vinnarna till lagsegern och vi andra får komma igen bättre taggade nästa år.

 

Segrarna Skepplanda överst på pallen flankerade av JSK Falken samt trean Fridafors

Se Resultat

 

 

Med vänlig hälsning
Bo Bergquist
Grenledare N trap

 

På grund av en upprörd läsare vill jag framföra en offentlig ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig i skrift om landslagets äldre gentlemän 60+ laget ”liktåget”. Min mening nu efteråt är att mitt skämt inte platsar i en offentlig publikation.

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Tävlingsavgiften är höjd till 40:- per start

Bankgiro för tävlingsavgiften        "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link