Hoppa till sidans innehåll

Endast Jörgen hotade Finsk dominans.

16 JUN 2010 13:36
Sedan första maj till nu har North Sporting Cup varit igång på olika orter i Sverige och Finland. De mer erfarna finska deltagarna som haft förmånen att ha en liknande intern serie under ett flertal år, tog som väntat hem segern i alla klasserna. De pressades dock av Umeå JSK:s Jörgen Eliasson (bilden ovan), hans 2:a placering i B-klass väckte en beundrande genklang.
  • Skapad: 16 JUN 2010 13:36

Det är nu andra året som denna Cup är igång i ett gränsöverskridande format. Tacksamt initiativ detta nordiska samarbete eftersom välorganiserad sporting har varit en utpräglad bristvara i vår norra landsända.
Möjligheten till rolig ”ögon öppnande” sporting har redan nu ett tydligt resultat. Allt är i ännu sin linda, men intresset för sporting i norra Sverige blir allt större, vilket medfört att det nu för fullt planeras nya banor.

North Cup formatet bygger delvis på att man tagit hänsyn till ett typiskt norrländskt problem d.v.s. långt till tävlingarna. För att mildra detta har man strävat efter att lägga partävlingar lördag/söndag i något så när närhet av varandra. Ofta många mil bort men med möjligheten till deltagande i två tävlingar för i stort sett samma reskostnad.

Om den avslutande och avgörande helgen av North Sporting Cup, kan nämnas att speciellt lördagens tävling i Oulainen var mycket svårbemästrad. En redan utmanande banläggning förstärktes av den rådande hårda och byiga vinden. Desto skönare när söndagens avslutning i Oulu, som kontrast bjöd på betydligt lättare moment.

Dedikerade är väl ett passande attribut på det gäng svenskar som avbildas när nedan. Utan att ”blinka färdades de alla de 35 milen (enkelresa) för att delta i de 2 sista deltävlingarna i Oulu och Oulainen.

 

från vänster Johan Lehto Sunderbyn, Robert Wikström Sunderbyn, Johan Jonsson Sävar, Mikael Lindström Kiruna, Robert Ohivuopio Kiruna, Anders Rånlund Sunderbyn, Anders Åberg Sunderbyn, sittande Jörgen Eliasson Umeå.

MVH Anders Åberg.
Tfn: 070-662 04 81
E-mail: This is a mailto link

Skribent: Arne Forsberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Regelfråga Lerduva? Maila
This is a mailto link

Tävlingsavgiften är höjd till 40:- per start

Bankgiro för tävlingsavgiften        "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link