Hoppa till sidans innehåll

Samverkande organisationer


Svenska Skyttesportförbundet bedriver samarbete med andra organisationer och skytteorganisationer. Här följer en kort presentation från några av dem.

Svenska Pistolskytteförbundet (SPSF)
SPSF är en frivillig försvarsorganisation och är riksorganisation för landets nationella pistolskytteföreningar/klubbar. SPSF har till uppgift att befrämja och utveckla skyttet med pistol och revolver, samt att verka för ökad skjutskicklighet och ansvarsfull hantering av dessa vapen.

Svenska Parasportförbundet
Bildades 1969 och tillhör Riksidrottsförbundet. Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund för personer med någon typ av funktionsnedsättning som rörelsehinder, synnedsättning, utvecklingsstörning. Ett "riksidrottsförbund" med arton egna idrotter och samarbete med ytterligare arton specialidrottsförbund som har idrott för personer med funktionsnedsättning integrerad i det egna förbundets verksamhet. Svenska Parasportförbundet arbetar efter målet att personer med funktionsnedsättning skall ha samma möjlighet som alla andra att välja att idrotta. 

Stiftelsen Skolskyttefrämjandet
1868 bildades Skolskyttefrämjandet som en förening för att främja de obligatoriska vapenövningar som skolpojkar skulle ta del av. I dag är Skolskyttefrämjandet en stiftelse som har till uppgift att stödja skyttet som skolidrott. Den största satsningen är Skol-SM som årligen arrangeras i september månad i ledning av SvSF.

Uppdaterad: 20 FEB 2018 18:31 Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...