Hoppa till sidans innehåll

WC AL AIN: Inga svenskar i final trots stabilt skytte

15 APR 2019 16:15
Henrik Jansson och Stefan Nilsson stannade båda på 120 träff men det räckte inte till final. Marcus Svensson var strax efter med 119 träff så överlag var det stabilt skytte från alla tre svenska skeetskyttar.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 16:15

De svenska skeetherrarna genomförde en stabil världscuptävling i Al Ain. Inga rejäla svackor från någon, utan samtliga tre skyttar sköt som sämst 23-serier. Henrik Jansson blev högst placerade svensk med en 21:a plats och 120 träffar, lika många som Stefan Nilsson som placerade sig precis bakom Henrik. Men tyvärr räcker inte 120 till en finalplats på denna nivå. Marcus Svensson sköt 119 och slutade 41:a. 

Förbundskapten Jonas Edman är överlag mycket nöjd med skeetherrarnas prestationer.
- Killarna visar upp en hög lägsta nivå. På herrsidan har vi en bra bredd och jämnhet med ett flertal skyttar på världselitnivå. 

Jonas är särskilt imponerad av Henrik Janssons insats; det är Henriks första tävling i år och den första internationella tävlingen han skjuter sedan VM i Changwon (sept 2018).
- Henrik besitter en stor potential, han har jättefin teknik och det är egentligen bara det sista lilla som saknas för att han ska kunna tillhöra den absoluta världstoppen - och det där sista lilla är sånt som kommer med mer rutin och fler tävlingar på den här nivån, analyserar Jonas Edman. 

24-årige Australienaren Luke Peter Argiro överraskade stort genom att skjuta fullt i kvalet.  
I finalen var det dock Mansour Al Rashedi, Kuwait, som sköt bäst och tog hem guldet. Dansken Jesper Hansen tog hem silvret vilket även innebar att han säkrade en kvotplats till Tokyo-OS 2020.Therese Lundqvist och Victoria Larsson i Al Ain. Foto: Jonas Edman


Tyngre för svenska damerna
De svenska damerna däremot var rejält missnöjda med sina resultat i Al Ain.  
- Ja, det blev tyvärr en riktig skittävling för både Vickan och Tessan, konstaterar Jonas.

Har du någon förklaring till varför de inte kom upp i sin normala nivå? 
- Förutom att det är första tävlingen för säsongen för dem båda och det i sig är en faktor så tror jag båda hade lite för stor press på sig själva. Victoria gjorde sin internationella seniordebut ifjol och hade en kanonsäsong (bl.a EM-brons) som ledde till att hon kom med i SOK:s Topp & Talang. Det kan nog lätt bli så att man får lite för höga förväntningar på sig själv och tror att man måste börja leverera resultat direkt. Så är det förstås inte. Victoria är ung och har framtiden för sig. Hennes satsning är långsiktig och hon ska inte behöva känna någon press på resultatfronten. För Vickans del gäller det bara att vänja sig vid den nya sitautionen och lära sig hantera anspänningen under tävlingarna, förklarar Jonas och fortsätter:
"Therese har ju förvisso mer rutin från sådana här sammanhang, men även här tror jag att hennes svaga resultat i Al Ain kan förklaras med att det mentalt gick lite i baklås för henne. Hon bommade några duvor tidigt i första serien och det satte tydligt sina spår i hennes självförtroende som fick henne att börja tvivla. När självförtoende börjar svaja börjar ofta tekniken också hacka. Det är normalt."

Nästa världscup för skeetskyttarna går i Changwon, Korea i början av maj och då är förhoppningsvis alla i bättre tävlingsform. 

Hur tycker du våra trapskyttar skötte sig? 
- På Trapsidan tycker jag Rickard Andersson-Levin gjorde en bra tävling med tanke på att det är så tidigt på säsongen. Han fick en lite knackig start och hade lite otur med ett vapenfel i fjärde serien men utöver det såg det väldigt stabilt ut. 

Och Andreas? 

Andreas Norlén skjuter också bra men behöver bli jämnare och få tekniken att sitta mer i ryggmärgen då kan det lossna rejält för honom. Det gäller för dem båda att fortsätta träna och tävla flitigt på hemmaplan nu ett par månader så tar vi nya tag till nästa stora tävling, avslutar Jonas Edman. 

Pia Hansen fick dessvärre ställa in tävlingen i Al Ain i sista stund pga personliga skäl.  
 
Världscupen Al Ain
Slutresultat Skeet - herrar 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link